Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.11.2015, 00:23

М/Ф"Як Путін Україну захоплював"

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Якщо вам цікаво, через що саме Росія напала на Україну, то вам сюди. Я спробую з власної точки зору охарактеризувати причини агресії Путіна і Російської Федерації в цілому.

Якщо вам цікаво, через що саме Росія напала наУкраїну, то вам сюди. Я спробую з власної точки зору охарактеризувати причиниагресії Путіна і Російської Федерації в цілому.

Головною причиною, яка виникла з боку російськогоагресора є побоювання Путіна тісних стосунків України і Китаю. Стосовно того,що Китай зможе піти через Україну по шовковому шляху і обійти міноване поле РФ.Тобто це не стільки побоювання відпустити нашу країну під європейський напрямрозвитку, скільки страх приєднання України до 16+1(формат Китаю з Європейськимсоюзом). Бо в разі стрімкого ходу КНР по шовковому шляху  через Україну, Республіка увійде з нами впроцес ічних відносин, що викличе для нас дуже потужне геополітичнеположення - зліва Євразійський ринок, а справа Європейський ринок. Розуміючитаку ситуації російський не шоколадний, а холеричний Путін і розпочав війну наСході України.

Крим був забраний лише з однією метою - не датизмогу розвиватися будь-чому в українській державі. Адже там планувалася низкареформ і змін, а саме: глибоководний порт та будівництво інфраструктури. Росіяточно зрозуміла, що Україна у результаті пропозиції від Китаю буде намагатисяналадити з ним співробітництво і зав'язати тісні взаємовідносини. Після цьогосоюзу РФ втрачає все і стає лише ринком збуту тих товарів й послуг, які підутьпо шовковому шляху.

В кінці листопада у нас намічається засіданняміжурядової комісії Україна-Китай. Також ще очікуємо саміт, який дасть поштовх українсько-китайським відносинам. Алена сьогодні у нас стоїть єдине важливе питання - єдиний контракт ДПЗКУ і ССЕС пронадання нашій країні кредиту в розмірі $3 млрд на умовах державної гарантії,став першим контрактом на поставку української кукурудзи в Китаєм, який працюєміж державами. Якщо сьогодні не буде продовжена співпраця за вигаданими чиневигаданими умовами, то ніякий інвестор з зовнішнього світу не прийде. Це будезапорука зниження співпраці цих країн і ми знову будемо пасти задніх, а рішеннябудуть приймати Росія з Китаєм і Америкою на пряму. В нас був шанс "вийти в люди"без допомоги РФ, це йспровокувало агресорські дії Путіна.

З моєї точки зору це єдина причина, яка спровокувалатакий настрой російської держави на такі антиморальні вчинки. Ні про які правалюдини, ні про яке самовизнання, ні про який "руській мір" не йдемова. Ми говоримо тільки про вплив, а єдина країна, яку боїться Путін - Китай.Саме КНР може поставити крапку над пануванням російського царя. Картинамаслом, і ми визначили слабке місце Росії.

Сьогодні ми чітко розуміємо, що той хто зволікає зіспівпрацею між Україною й Китаєм на державному й бізнесовому рівні є агентамивпливу агресора на українських землях. Ми не знаємо чи це власна їх воля, чи їхзмушують. Але факт залишається фактом, а зрадник - зрадником. В приклад можнапоставити Одеську область під керівництвом Саакашвілі, де нехтують запускомморських портів й скорочують на 9/10 днів транспортування вантажу через Одесудо Китаю. 

Останні записи