Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.10.2015, 00:58

Конституцію треба не змінювати, а виконувати!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Громадські активісти мають повне право і все частіше задумуються про судовий позов проти Президента Петра Порошенка у зв'язку із внесенням ним до парламенту законопроекту про зміни до Конституції в частині децентралізації.

Чи не кожного громадянина нашої держави цікавитьпитання змін до Конституції України. Усі спроби громадськості достукатися довлади так і не підштовхнули її до врахування народної думки у питанняхзаконотворення. На жаль, влада продовжує ігнорувати громадську думку, зверненнядо державних структур, всі бойкоти та мітинги. Та ще й у відповідь на масштабнізгуртування подібного роду висуває звинувачення проти активістів.

На сьогодні, більшість людей навіть не уявляють, хтоі як намагається змінити Конституцію України. 16 жовтня в інформаційному агентстві УКРІНФОРМ відбуласяпрес-конференція на тему: “Зміни до Конституції України, перспективи танаслідки для кожного громадянина України”. В ході прес-конференції було піднято багато питань (історія створення Конституції,основні положення, звіт про вже скоєну діяльність, відмінність статтей), алеусі учасники дійшли одного висновку, що Конституції треба не змінювати, авиконувати.

Усім відомо, що зміни до Конституції подаються підгаслом "децентралізація", тобто влада за власним бажаннямвідмовляється від частини своїх функцій на користь органів місцевогосамоврядування та громад. Громада - це зорганізована спільнота громадян(жителіселищ та міст). І замість цього доречного і гідного слова громаду замінюють на адміністративно-територіальнуодиницю. Разом з цим з Конституції вилучаються поняття "село","селище, "місто", "область" з усіма її 24 існуючиминазвами. Аналізуючи це, можна сказати, що у державі немає ні сіл, ні міст, ніобластей, ні людей. Як жити? Де жити? Кому жити?

Та й спостерігаючи за станом України на сьогодні,можна чітко побачити, що землю то нашу вже вкрали, але повністю завершити цюпроцедуру ще не змогли. В ході змін до Конституції, всі ці"приватизатори"  шукають спосібофіційного переоформлення на себе земельних ділянок(ділянок, які за закономналежать народові).

Найвищою соціальною цінністю є людина, її життя,безпека, гідність. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність і їїобов'язком є утвердження й забезпечення прав людини. Зі змінами президентУкраїни лише отримує додаткові важелі політичного впливу і зможе офіційнодиктувати свої правила. Ідея децентралізації, ніяк не втілюється змінами, щозапропоновані на сьогодні. Все це вистава одного актора. Нічого хорошого длягромад і органів місцевого самоврядування немає, вони ще більше потрапляють підвладу Порошенка. Можна сказати, що під "децентралізацією" в Україні демократичнадержава змінюється на президентську республіку. Чи потрібні нам такі зміни, якіне спрямовані на найвищу соціальну цінність, а на власні інтереси?

Громадські активісти мають повне право і все частішезадумуються про судовий позов проти Президента Петра Порошенка у зв'язку ізвнесенням ним до парламенту законопроекту про зміни до Конституції в частині децентралізації.Народ обурений, що змінюючи основний документ держави, їхньої думки ніхто непитає. А якщо і питає( для піару), то не слухає. Очевидно, що всім: владі,бізнесменам, президенту вигідні зміни до Конституції України, окрім народуУкраїни, котрий згідно самого ж Основного Закону є «носієм суверенітету ієдиним джерелом влади».

Останні записи