Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.09.2015, 10:33

Китайська торгівельна асоціація в Україні

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Підписання Меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями.

Підписання Меморандумупро стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельнимиасоціаціями.

За допомогою продуктівіз Китаю, постачальники намагаються покращити життя українського народ, особливоостанніми роками, коли українська економіка знаходиться на межі кризи. Саметому, 7 вересня 2015 року відбувся форум по створенню Китайської торгівельноїасоціації в Україні(КТА). Місією КТА є розвиток економічного та торгівельногорозвитку між Китаєм та Україною. Торгівельно-промисловий комплекс України є одним із стратегічнихпартнерів Китаю і протягом 5 років країни мають намір зав'язати тісні стосунки наринку. За останні 15 років Китай досягнув великих успіхів у економіці, тількиза 2014 рік заробив 17.6 трильйонів доларів.  А у зв'язку з тим, щоУкраїна намагається зробити все можливе, щоб знайти нові ринки для українськогобізнесу і вийти на новий експортний потенціал, Китай у змозі нам допомогти.

Якщо ми хочемопроаналізувати найбільш цікавий економічний виклик, який може бути у Європі, миповинні говорити про Україну і її потенціал. Якщо ми хочемо говорити про те, якзабезпечити реалізацію цього потенціалу, перш за все фінансово та інвестиційно,треба згадувати Китай. Жодна країна у Європі не має скільки можливостей,скільки може дарувати Україна. Звісно ці можливості не до кінця розроблені,потребують окремої механіки, техніки, але схожого потенціалу немає ніяка іншадержава. Говорячи про українсько-китайські економічні відносини, ми маємоакцентувати увагу на 3 важливих питаннях: комунікація - слабкі нерегулярні,непослідовні знання один про одного; формат спільноти - все що сприяє діалогуміж державами; міжурядова українсько-китайська комісія - кращий акцент планувзаємин співпраці між 2-ма сторонами.

Китай знає про високітехнології в Україні, в китайському небі літають українські літаки, китайськішахти працюють з нашим обладнанням. В той же час український ринок добрезнайомий з китайською продукцією, їх сучасною технікою та технологіями. Цеговорить про те, що ми є дуже важливими один для одного партнерами. 8 %українського експорту приходиться на Китай. 10 % українського імпорту це Китай.Відкриття асоціації є однією із можливостей інвестицій не тільки в Україну, а йможливості експорту української високотехнологічної продукції в КНР. Створення КТАв Україні є серйозним і потрібним кроком для розвитку нашої держави ітехнологічного процесу. Китайська сторона розглядає нас, як важливогоекономічного і стратегічного партнера і ми маємо велику надію взятибезпосередню участь у "шовковому шляху".

З розвитком економікизменшуються військові агресії, а зараз це нам конче потрібно. Для подолання розділення як внутрішнього ворога та перемоги над зовнішнімагресором головним також є мобілізація духу української нації як патріотичногострижня суспільної єдності України та національної ідентичності українців, якупіде підтримувати стійка економічна платформа. Враховуючи надзвичайну важливість для сьогодення тамайбутнього України досвіду Китаю з історичної трансформації свідомості націївід стану жертви зовнішньої агресії до країни-переможця і держави-світовогогравця, унікальності китайського досвіду індустріалізації економіки таформування національної та цивілізаційно-культурної самодостатності КНР нашляху "реформ і відкритості" тісна співпраця та порозуміння євпевненим кроком до вивільнення від тиску агресора та вихід на новийекономічний(світовий) ринок. 

Останні записи