Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.08.2015, 12:24

Гарячі серця мають палати і до тепер

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Нашим патріотичним обов’язком є зростити дітей і молодь у любові до України, не забуваючи згадувати, кому вони завдячують своїм існуванням(цього разу мова йде про "крутян").

Шановне товариство, вжебільше двох тижнів ми говоримо про пам ' ятник"Аскольдова могила" і роботу, яка там ведеться. До складу важливихзрушень входять встановлення символу пам ' яті МаркуГрегору Паславськи й ексгумація німецьких солдатів. В ході цих проектів, мипочинаємо ще одну роботу: пошук та перепоховання героїв Крут - юних, алевідважних молодих осіб.

Всім нам відомо, що вбою під Крутами, яки відбувся 29 січня 1918 року,  загинули сини України: юнкери, студентивисоких шкіл, учні технічних шкіл, гімназисти старших класів і 11 старшин. Щезовсім юними, взявши до рук зброю, воно врятували життя молодій українськійдержаві. За час правління більшовицької влади, монументи молодих героїв булизнищені, а місця їх поховання - забутими. З 29 серпня 2015 року починаютьсяпошукові роботи місць захоронення відважних бійців, які безперечно заслуговуютьмати іменний монумент. У проекті беруть участь Українська військова організаціяСПАС-23(Володимир Волков), Українська Греко-Католицька Церква св. Миколая наАскольдовій могилі( Отець Ігор Онишкевич), Спеціалізоване приватне підприємство"Пам'ять і слава"(Ольга Бойченко), Державний комітет увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни цполітичних репресій(Святослав Шеремета), Комунальне підприємство Львівськоїоблради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольнихзмагань та жертв воєн, депортації та політичних репресій"Доля"(Ярослав Онищук, Володимир Харчук, Валерій Білин), Інститутархеології( Андрій Оленич).

Для нас Крути - символмужності й стійкості всіх поколінь нашої нації, всіх українців. Політикам вжедавно час вивчити історію нашої держави, і зрозуміти, що, навіть поприідеологічні розбіжності, незалежну Україну можна будувати лише спільними зусиллями.Не   знищувати бажання у молоді творити йпримножувати здобутки української нації, а підтримувати ініціативи відродженняукраїнської культури та її цінностей. Держава має посприяти у створенніналежних умов, щоб молодь могла вільно реалізувати свою енергію, ентузіазм,патріотизм у своїй країні.

Нашим патріотичнимобов’язком є зростити дітей і молодь у любові до України, не забуваючизгадувати, кому вони завдячують своїм існуванням(цього разу мова йде про "крутян").Українська молодь має пишатися своїми попередниками з 1918 року. Шануючи минуліподвиги наших земляків, вивчаючи їх успіхи й поразки, ми зможемо рухатисявперед, не боячись зіштовхнутися з труднощами, яких зазнавали наші товариші.

Приклад героїв Крут маєзмусити українців пам’ятати, за що треба боротись, як треба боротись, якихпомилок слід уникати. Найбільшим національним ворогом України, проти якого боролисянаші предки, герої Крут і ми тепер є Російська імперія, яка й досі намагаєтьсякерувати українським народом. Відповідальність за жахливі злочини минулоголежить саме на плечах РФ, яка й до сьогодні продовжує душити Україну.

Майбутнє нашої державиу руках молодих і юних синів та дочок України, і ми маємо їх виховати правильно,маємо підготувати їх фізично(військова культура) й духовно(шанування минулихгероїв). А хто, як не їх відважні однолітки "крутяни" зможуть статиза гідний приклад патріота.  

Останні записи