Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.08.2015, 11:16

Нація без героїв - не нація!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

У інформаційному агентстві Укрінформ 25 серпня 2015 року о 16:00 відбулася прес-конференція на тему: "Консолідація нації навколо українського символу перемоги над ворогом".

Вчора за ініціативи Української військовоїорганізації СПАС-23 був зроблений перший крок до реалізації проекту  "Історично-архітектурне відновленняпам'ятника "Аскольдова могила". Місця, де спочивають видатні діячі науки,літератури, представники графських, князьких і царських родів, знані громадській релігійні діячі Києва, меценати та будівничі, учасники та герої різноманітнихвійн. У інформаційному агентстві Укрінформ 25 серпня 2015 року о 16:00 відбуласяпрес-конференція на тему: " Консолідація нації навколо українськогосимволу перемоги над ворогом". Серед учасників були УВО СПАС-23, члениРадикальної партії, експерти з питань містобудування та юрисдикції (ВолодимирВолков, Володимир Іванов, Сергій Кириленко, Сергій Смичок, Віктор Глеба, ВікторСмалій). Головним завданням організаторів проекту було звернення до народу йпрезидента щодо надання пам'ятнику "Аскольдова могила" статусунаціонального пантеону героїв.

На жаль, сьогодні історію української державиінтерпретують за власними бажаннями, поглядами й амбіціями, але це не дає правозабувати тих, хто дав нам змогу бути вільними незалежними українцями. Пантеонстане місцем пам'яті всіх героїв нашої Батьківщини, всіх тих, хто відстоював іборовся за свободу і волю України. Стане місцем, де буде жити справжня історіяукраїнського роду. Адже якщо нація не матиме героїв і не знатиме історію свогонароду, то не буде й нації, як такої.

Ще одним, не менш важливим, фактом є те, що сучаснимзабудовникам часто заважають історичні пам ' ятки, святі місця, церкви. В результатіцього їх або забудовують, або зносять взагалі. Ми не повинні дати змогусучасності витиснути минуле, гідне минуле наших предків. Ми зобов'язанівідстояти честь та святість нашої історії, нашої держави, нашої Батьківщини.

Місце, де спочивають перші обличчя українськоїземлі, має бути вшановане й визнане національним. УВО СПАС-23 пропонуєзбудувати Алею героїв - видатних представників Української нації. Починаючи зВолодимира Великого і його дітей, які стали засновниками європейськихкоролівських сімей й закінчуючи сучасними геніями, які, на жаль, вже пішли ізжиття. Створення пантеону стане приводом для зміцнення національної свідомостіспіввітчизників, спонукає націю переосмислити історію нашої землі, стане кроком до об'єднання всіх верств населеннянезалежно від соціального статусу, віку і статі.

Гідне вшанування національних героїв може привестидо консолідації нації та утвердження міцної європейської держави. Коженгромадян України має пам ' ятатиістинних героїв, які поклали своє життя за відродження незалежної та вільноїдержави. Це ж стосується і молоді, яка не знає, куди рухатися і чиїм поглядамвірити. Ми маємо об'єднати молодь і старше покоління, щоб вони могли обмінятисяісторією і досвідом. Молодь має зрозуміти, що держава потребує свідомихгромадян, які зможуть відстоювати свою країну. 

Останні записи