Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.08.2015, 02:33

Маріонеточна влада

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Влада має на перше місце ставити інтереси народу, держави, а вже потім власні. Наш фундамент - органи місцевого самоврядування(народний голос).

Україна,український народ вимагає  захисту Батьківщини від агресора РФ, суверенітетутериторіальній цілісності та системних змін в країні, спрямованих на розбудовуправової, демократичної держави,  де захищено всі права і свободи людини йгромадянина. Але лише при консолідації нації за об'єднанням і співпрацеюгромади, влади та бізнес середовища можна досягти подібної мети. 

Ще з першого,а потім  другого  Майдану, який розбудив в нації щось незбагненне,було зрозуміло, що українці готові боротися, готові відстоювати честь тагідність народу, України, рідної землі. Емоційний масовий вибух триває і дотепер, а держава й досі не спромоглася використати енергію людей на користьУкраїни.  Натомість влада  саджає добровольців, створює конфлікти усередовищі волонтерів, які врятували державу  в скрутний час. Гірше цього,під керівництвом Петра Порошенка, в законодавстві вперше, звісно після Кремля,було вжито фразу "українські найманці". Як можна називати відданихпатріотів, які не шкодують життя за свою Батьківщину, найманцями? 

Думаюбагато з нас розуміє, що Путіну не треба частина України, він хоче її всю. Атак, як отримати її всю він не може, "на сцені з'являється маріонеточнавлада", за допомогою якої, він може реалізовувати власні забаганки таплани. 

Головне,що ми маємо зараз зробити, це, не боячись, висловити категоричне несприйняття"Путінського режиму", який,  по волі чи неволі впроваджує П.Порошенко. Досягнути структуризації, спершу на громадському рівні, а згодом іна політичному. Щодо змін в адміністративно-територіальному устроїУкраїни, то поняття "цілісність" не аморфне. Воно є каркасомтериторіальної цілісності України. 

"Децентралізація"- гасло, під яким  намагаються змінити  Конституцію, теж інтерпретуєтьсявладою під себе. Якщо влада йде вверх, від народу, а не зверху до нього, то цедецентралізація, а навпаки узурпація! Зробивши аналіз процесу децентралізації,«від влади», ми досягли такого рівня, що через лічені тижні все розвалиться.Тільки  введення військового стану, призупинення політичних процесів танадання повноважень - «Військовій Раді «може допомогти врятувати ситуацію вкраїні. Зараз наша єдина перевага в тому, що в стані коли  весь світзазнає кризи  в ході якого, змінюється вся структура управління, Українастоїть  в перших рядах цього системного процесу.  Ми не просто маємо,ми зобов'язані, скористатися цим шансом й змінити свій устрій. 

Сьогоднігромадянське суспільство усвідомлює нагальну потребу об'єднання та консолідаціїзусиль заради недопущення нехтування Конституцією України. Адже подіїсьогодення відкрито засвідчують відсутність реальних системних змін в країні, апропоновані зміни до Конституції України, всупереч очікуваним сподіваннямгромадян, містять загрози повернення до  тоталітаризму та позбавленняукраїнського народу права народовладдя. 

Нашфундамент - органи місцевого самоврядування (народний голос), який  спираєтьсяна громади і людей  та менше  на  механізм державної влади. Зметою ефективнішого здійснення своїх повноважень, захисту прав та інтересівтериторіальних громад, робота органів місцевого самоврядування проводитьсябільш ефективно без наявного тиску з боку влади. І якщо прибрати цей фундамент,генератор ініціативи та прямої дії, Україна зазнає поразки, не тільки в економіки,а в  кінцевому результаті у війні з країною-агресором. 

Українськавлада ( народна), має на перше місце ставити інтереси народу, держави, а вжепотім власні інтереси. Адже, якщо народ повірив їй, вибрав на майдані,дав  посади, поклав великі надії, влада не має права його підвести.

Останні записи