Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2015, 22:58

Визначний день для української нації

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

За сьогодні ми почули гімни різних держав:український, німецький, американський

Останнімчасом ми багато писали про програму заходів спільної роботи німецьких таукраїнських волонтерів на воєнних похованнях в м. Києві та встановлення першогосимволу пам'яті майданівцям і добровальцям на честь Марка Грегора Паславськи.Сьогодні, 19 серпня на Аскольдовій могилі відбулося перепоховання і панахида впам’ять німецьких солдатів Другої Світової війни, а також урочисте відкриття таосвячення пам’ятника загиблому бійцю батальйону "Донбас" за позивним"Франко" Марку Грегору Паславськи.

В заходівзяли участь добровольці, волонтери, громадянське суспільство, духовні тарелігійні лідери,  бійці УВО СПАС-23, українські та німецькі солдати,засоби масової інформації. В один голос учасники говорили про здійснену роботу,яка реалізовує поставлений девіз "примирення над могилами" тадотримання миру між державами. 

Спершуукраїнська громада та делегація з Німеччини відвідала захоронення німецькихсолдатів, які були знайдені на Аскольдовій могилі. Керівник розкопок повідомила, що, за час  роботи,  вже знайдено близько 2-х тисяч могилнімецьких бійців, останки яких будуть згодом перепоховані. 

ПобажанняВіце-президент Народної спілки Німеччини Шнайдергане, які були висловлені задень до цієї події на конференції в Пирогово, щодо залучення "третьої гілкивлади" також були почуті. На захід з'їхалося багато представниківпровідних телеканалів і друкованих видань. Український народ починаєповертатися до своєї природи, традицій, звичаїв, почуття єдності й поваги одиндо одного, як це було колись.  

Пізнішевідбулося урочисте відкриття та освяченням пам’ятника Марку Грегору Паславський невідомому Майданівцю - відданим героям України. Представити пам'ятникзагалу  згодилася родина Марка, яка з'їхалася з усіх куточків світу.Подякувати організаторам цього заходу й звернутися до свого сина, якийбезперечно все чує, бо живе в наших серцях, виходила  мама Марка ГрегоріПаславськи - Орися Паславська. Жінка, яка змогла виховати такого українця,патріота,чоловіка, солдата і воїна. Лунало багато приємних та шанобливих слівна честь бійця батальйону "Донбас". Серед учасників були й товариші"Франка", які воювали з ним пліч-о-пліч в зоні бойових дій. Саме вонизнаходилися біля Марка останні місяці його життя, спали в одних наметах, їли зодних тарілок, ділилися останнім, що в них було. 

Засьогодні ми почули гімни різних держав: український - в честь наших героїв,німецький - з даниною делігації Народної спілки Німеччини, американський - впам ' ять українського американського бійця Маркіяна(так йогоназивають рідні та друзі).  Це зайвий раз підтвердило, що Українці шанують  інші держави світу й пам' ятають  їх героїв. 

Ми,українці, ні за яку ціну, не маємо втрачати свої національні засади йзраджувати загальноприйнятим принципам. Ми маємо шукати будь-які шляхи досягненнямиру, не нехтуючи власною мораллю. Амбіції України, її воля і сила, проявленана Майдані і у війні з Росією, починає поступово завойовувати прихильників іоднодумців з різних країн світу, в тому числі Сполучених Штатів й Німеччини.Незламність козацького духу, який ми отримали від наших предків дозволяє високо"тримати" голову і не схилятися перед невдачами. Саме тому, першікроки, які були здійснені в рамках програми, показали велич і совісність нашоїБатьківщини по відношенню до загиблих солдатів інших держав. Адже, щоб початищасливе і мирне майбутнє, треба гідно завершити минулt. 

Слава Україні!

 

Останні записи