Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.04.2015, 12:36

Булава Гетьмана України

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Відсутність ініціативи з боку діючого Президента України щодо виконання своїх прямих обов'язків та отримання булави Гетьмана України дає «холостий» виклик новітнім політикам.

Друзі,хочу поговорити з вами щодо питаннявідсутності, на сьогодні, системних дійв розбудові та діяльності українськогокозацтва . Особливо зараз, під час війни,коли український народ покладаєтьсяна непереборний козацький дух таконсалідацію українських козаків щодоперемоги над загарбниками нашої держави,виникає загроза політизація національноїідеї гетьманства, як такої. Під впливомрізних політичних течій та секторів:лівих, правих та центральних, деякіорганізації українського козацтваформують ідею обрання Гетьмана українськогокозацтва (маємо Гетьмана України) зчисла політичних лідерів, а непрезидента України, як було ще з часівПавла Скоропадського.

22січня 2005 року на Софіївському майдані(площа Богдана Хмельницького) у КиєвіВелика Рада Українського козацтваобрала Гетьманом України всенароднообраного Президента України ВіктораЮщенка, який заявив, що докладе всіхзусиль для об'єднання всіх гілок козацтва,які існують в нашій державі, у міцнийсуспільний стан. Показово, що відбуласяця урочиста подія саме на тому місці,де 29 квітня 1918 року отримав булавуГетьман України і Військ КозацькихПавло Петрович Скоропадський, якийпершим з українських лідерів XX століттяузаконив існування козацького стану.

Зчасів першого Майдану, коли ми, нарешті,повернулися до звичаєвого права івручили президенту булаву Гетьманаукраїнського козацтва, до узурпаціївлади бандитами Януковича, були зробленівагомі кроки в розбудові системиукраїнського козацтва. Чигирин,Холодний Яр, Будда, Батурин, Берестечко,Джура й багато інших символів програмта подій, окрім законодавства. Самезаконодавство, майбутні узурпатори йбандюки(Янукович з командою), непропустили, не надавши в Парламенті 9голосів.

ВідмоваВ. Януковича отримати булаву та продовжитиспадкоємність звичаєвих прав і статисправжнім президентом-гетьманом дляукраїнського народу й козацтва булазрозуміла, бо не для цього вони прийшлидо влади. Тому, зіткнувшись із соромомта фарсом, який відчули козаки при спробівручити булаву В. Я., пояснюєтьсявідсутність ініціативи та млявість упередачі булави діючому всенароднообраному президенту України ПетруПорошенку.

Наразі в українському козацтві виниклатака ситуація, якою з великим задоволеннямхотіли б скористатися нові політичнідіячі. Відсутність ініціативи з бокудіючого Президента України щодо виконаннясвоїх прямих обов'язків та отриманнябулави Гетьмана України дає «холостий»виклик новітнім політикам та створюєілізію, що вони зможуть приборкатистатус Гетьмана України, як перший крокдо майбутнього президенства. Для цьогоактивно використовуються дух та настрійукраїнського народу та козацтва, особливошанування подій в Холодному Яру, які, вісторичному ракурсі, підтверджуютьфондументальні засади демократії, жагудо волі та дисципліну.

Взв'язку з цим відбувається потужнапідготовка заходів святкування борцівза волю України з участю СвятішогоПатріарха Києвської і всієї РусіФіларета. На Чигиринському стадіонівиступлять командири добровольчихполків та батальонів, відбудеться парадучасників АТО, фотосесія Чигиринськихкрасунь з фронтовиками, показові виступивояків та виставка бойової техніки. Назаходах також будуть українські виробинародних майстринь, конкурс малюнків«Подарунки бійцям», військові та медичнінавчання для дітей та дорослих зінструкторами Українського легіону.На останок зіграють найкращі синигостросписої співочої музичної УкраїниТарас Силенко, Михайло Коваль, ТарасЖитинський, Неля Франчук та АрсенійБілодуб, а також найпотужніші українськігурти «Друже Музико», «Вертеп», «ШирокийЛан», «Рутенія», «Схід Сонця» та «Комувниз». У святу неділю збереться козацтводобровольчих полків та батальонів дляпокладання квітів та вшанування пам'ятігероям Холодного Яру. Усі гості ХолодногоЯру також зможуть вклонитися пам'ятнику «Небесної Сотні», який встановленийна честь загиблих воїнів-майданівців.

Всеце тактично підводиться для того, щободин із політиків запропонував себе напосаду Гетьмана українського козацтва,і тим самим знехтував звичаєвим правомта традиціями. Гетьманом України маєбути Гетьман українського козацтва.

Черговийраз звертаю увагу діючого ПрезидентаУкраїни Петра Порошенка повернутисяобличчям до українських козаків.

Останні записи