Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2014, 16:27

Як і Гітлер, Янукович прийшов до влади законним шляхом

Фізик, юрист, психолог

У 1933р. Гітлер прийшов до влади законним шляхом в результаті демократичних виборів. Потім він розправився з опозицією, встановив диктатуру і залив кров’ю всю Європу.

У 1933р. Гітлер прийшов до влади законнимшляхом в результаті демократичних виборів. Потім він розправився з опозицією,встановив диктатуру і залив кров’ю всю Європу.

Приблизно те ж саме відбулося і на Україні.Янукович, як і Гітлер, прийшов до влади законним шляхом в результаті чесних ідемократичних виборів (те що вибори були чесними і демократичними  заслуга не Януковича, а попередньої влади) іодразу ж розпочав встановлювати свою диктатуру.

Спочатку антиконституційним шляхом було скасовано чинну Конституцію України вредакції 2004р. і, таким же - антиконституційним шляхом, введено в дію КонституціюУкраїни в редакції 1996р.. В результаті цього Президент України отримав диктаторськіповноваження, непередбачені Конституцією України, а Партія Регіонів та Компартіябільшість у Верховній Раді України (що не відповідало результатам виборів) .

НевдовзіВерховна Рада України взагалі втратила функції органу законодавчої владиоскільки всі рішення приймались пропрезидентської більшістю одноголосно і безобговорення. Думка опозиції взагалі не враховувалась. Відбувсяантиконституційний переворот, безпосередніми виконавцями якого стали суддіКонституційного суду України, депутати від пропрезидентської Партії Регіонів таКомпартії.

Такимчином як Президент України так і Верховна Рада України втратили легітимність (тобтоперестали бути законними) ще у 2010р.

(Я не буду тут зупинятися на юридичних нюансах цьогоперевороту. Кого це цікавить може прочитати на моєму акнауті в «Ліга.Блог» тана моїх сторінках в соц. мережі - «Про легітимність існуючої в Україні влади» та «Про «повернення»до Конституції України в редакції 2004р.»).

Потім настала черга органів місцевогосамоврядування .

  КонституцієюУкраїни та Законом України «Про столицю України - місто-герой Київ» визначено,що виконавчу владу в областях ірайонах, містах Києві та Севастополі здійснюють місцеві державні адміністрації.Київську міську державну адміністрацію очолює обраний народом Київськийміський голова. Це ж підтвердив у своєму Рішенні від 25.12.03р. № 21-рп/2003і  Конституційний Суд України, якийзазначив, що «Київську міську державнуадміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою, якаПрезидентом України призначається головою Київської міської державноїадміністрації».

Грубо порушуючи зазначені нормативні акти,Янукович В.Ф. призначив головою Київської міської державної адміністрації не обраногонародом Київського міського голову, апідполковника запасу СБУ Попова А.П.. Районні ради були розпущені. Чергові вибори Київського міського голови, які маливідбутися ще в 2012р., до цього часу не відбулися. Обов’язки Київськогоміського голови, без будь яких законних підстав перебрала на себе секретарКиївради Галина Герега, яку ніхто не обирав. Строк повноважень депутатів кишеньковоїКиївської міської ради минув ще у травні 2013р.. До цього часу перевибори невідбулися.

В столиці Україні - Києві відсутня легітимнавлада. Як виконавча так і представницька. Територіальнугромаду м. Києва позбавили будь якої можливості брати участь в управліннідержавними справами. Вся повнота влади в місті зосередилась в руках нелегітимногоголови Київської міської державної адміністрації Попова А.П..

Теж саме відбувалося і в регіонах України. Голівмісцевих рад змушували достроково скласти свої повноваження, а на їх місцеставили представників правлячої партії та їх маріонеток. Відбуласячистка в усіх гілках влади. Суди, прокуратура, правоохоронні органи, органивиконавчої влади та місцевого самоврядування - скрізь Янукович поставив своїх людей. Корупція досягла небувалихрозмірів. Кримінальні структури майже повністю злилися з органами державноївлади. Суд остаточно втратив статус органу правосуддя і перетворився назлочинну організацію. Країна стала жити «по понятиям», а не по закону.

Розпочалися політичні репресії. По абсурдномузвинуваченню була кинута у в’язницю Тимошенко Ю.В., за яку на президентськихвиборах проголосувало 45,47% виборців (всього на 3,48 % менше ніж за Януковича).

30.02.14р.влада перейшла до силового метода вирішення політичних спорів. Звіряча розправанад мирною студентською демонстрацією на Майдані Незалежності та амністіяучасників розправи. Періодичні силові зачистки Майдану. Прийняттяантиконституційних законів від 16.01.14р.– всі ці дії спрямовані на обмеженнята скасування Конституційних прав та свобод громадян і свідчать про те, щоправляча партія взяла відкритий курс на встановлення диктатури.

Інарешті криваві події 18-20.02.14р.. Проти беззбройних людей застосованавогнепальна зброя. Біля сотні вбитих. Тисяча поранених.

Заклики до розколу України та до утворення наїї території окремої держави з столицею у м. Харкові у 2005р. в Сєверодонецьку. Укладеннядоговору з Російською Федерацією про продовження терміну перебуванняросійського Чорноморського флоту на території України, всупереч прямої заборонист.17 Конституції України. Укладення кабального газового договору в 2010р.. Непідписання договору про асоціацію в Євросоюз. Підтримка владою шовіністських, антиукраїнськихугрупувань, які намагаються посіяти ворожнечу між західноюта східною Україною, між українцями та росіянами і закликають до розколуУкраїни та приєднання східних та південних її регіонів до Російської Федерації.Все це свідчить про те, що Янукович В.Ф. та його оточення діють в інтересахіноземної держави - Російської Федерації, а не в інтересах України.

Таким чином Президент України Янукович В.Ф. тапропрезидентська партія регіонів, узурпувавши владу в Україні, втратилилегітимність ще у 2010р.. А п одії останніх 3-х місяцівсвідчать про те, що Янукович В.Ф. та партія регіонівостаточно стали на шлях встановлення жорсткої, кривавої диктатурита зради національних інтересів України.

І останнє.

Процедура імпічменту передбачена ст.111Конституції України визначає порядок усунення з поста легітимного ПрезидентаУкраїни, а не особи, яка здійснила антиконституційний переворот, узурпувала владута встановила в Україні диктаторський, антиконституційний режим; особи винної вмасових вбивствах та катуванні людей.

Диктаторів позбавляють влади не шляхомімпічменту, а «скидають», що і відбулося на Україні.

Так, Янукович «законно обраний» Президент. Алетой хто вважає, що Янукович продовжує залишатися «законним» Президентом Україниз таким же успіхом може вважати законними і всі дії Гітлера.

Останні записи