Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.02.2014, 03:42

Тим, хто підтримує "Беркут"

Фізик, юрист, психолог

звернення до людей, які підтримують владу Януковича

Кожен шостий українець загинув від рукфашистських окупантів у роки другої світової війни. Таких втрат не понеслажодна нація в світі. На Україні важко найти сім’ю, у якій хтось не загинув. Томуназивати українців фашистами можуть лише люди, у яких нічого святого в душінемає.

На Майдані стоять не фашисти і ненаціоналісти, а інтернаціоналісти. Нікого не цікавить національність тапартійність людей, які перебувають поруч. Люди різних національностей, різнихполітичних та релігійних поглядів, всі одностайно об’єдналися протиантинародного, кровавого режиму Януковича.

Все, що відбувається на Майдані, уже три місяцінапряму транслюється телебаченням і ви всі добре бачите, що саме тамвідбувається. Учасники акцій протесту вимагають демократизаціїсуспільства; перевиборів Президента та Верховної Ради України; покарання осібвинних у розправі над учасниками студентського мітингу на Майдані Незалежності;покарання осіб винних у викраденні, умисному вбивстві та катуванні людей. Івсе.

Ніякої неонацистської або націоналістичноїпропаганди учасниками акцій протесту не ведеться. Ніхто не закликає бити«жидів» або «москалів» і не намагається це робити. Навпаки, постійно лунаютьзаклики до єдності всього українського народу, єдності всіх націй та регіонівУкраїни.

В той же час в соціальних мережах та у ЗМІприбічниками влади Януковича ведеться масова неонацистська пропаганданаправлена проти українського народу (неонацистськоюпропагандою є пропаганда вищості однієї нації над іншою, приниження будь якоїнації, заклики до дій направлених проти іншої нації). Учасників мітингівпротесту називають бандерівцями, фашистами. Розпалюють національну ворожнечу.Намагаються посіяти ворожнечу між Західною та Східною Україною, між українцямита росіянами. Закликають до розколу та федерації України. До приєднання Східнихрегіонів до Росії.

Зазначені дії мають ознаки складу злочинупередбаченого ч.2 ст.110; ст.111; ст. 4361  КК України.

Я із СхідноїУкраїни. Мій дід воював і загинув від рук фашистських окупантів. На Західній Україні,в  Києві, в інших регіонах України живутьтакі ж самі люди, як і на Східній. Різниця між людьми полягає не в тому, вякому місті вони живуть – це абсурд, а в тому що вони із себе представляють.

Підрозділ«Беркут» був сформований всупереч Конституції та Законам України як загін спеціальногопризначення,  метою діяльності якого булоподавленя будь яких виступів проти влади. По суті його функції нічим невідрізняються від функцій військ СС та Сталінських спец. загонів НКВД.Відповідно до цього формувався і його особовий склад. Відповідно до цього  і натаскували його бійців. Почитайте їхністорінки в Інтернеті. Жадоба крові, ненависть до всього українського. Бити,крушити, убивати і все. Більше ніяких інтересів. І вони себе показали.

В ніч на 30.11.13р. о 4-тій годині ночі бійціспецпідрозділу «Беркут», застосувавши спеціальні засоби, по звірячомурозправилися з учасниками мирного студентського мітингу на МайданіНезалежності.

По офіційній версії, в міліцію звернулисяспівробітники Управління благоустрою з проханням допомогти завезти на майдантехніку для встановлення ялинки. Учасники мітингу нібито перешкоджали проїздутехніки та почали кидати в бійців «Беркуту» стаканами, сміттям та банками з підгорошку. Тому  бійці «Беркуту» нібитозмушені були застосувати спецзасоби та відтіснити людей з майдану.

Загальновідомі факти свідчать про інше.

Перед самою розправою на Майдані Незалежностіприпинився (був заблокований) мобільний телефонний зв'язок. Потім бійціспецпідрозділу «Беркут» оточили учасників мирного мітингу.

Кожен з цих 2-х фактів сам по собі однозначноі беззаперечно свідчить про те, що спецпідрозділом «Беркут» проводилася зараніспланована бойова операція направлена проти цивільних громадян.

Так блокування мобільного зв’язку ніяким чиномнеможливо пояснити необхідністю встановити ялинку. Блокування мобільногозв’язку застосовується при проведенні бойових антитерористичних операцій.

Забезпечуючи проїзд техніки бійці «Беркуту»мали б оточити техніку і витіснити осіб, які перешкоджають руху транспорту, зцентру на периферію. Вони ж зробили навпаки – оточили людей, які знаходилися наМайдані щоб не дати їм можливості врятуватися від розправи.

Що стосується твердження влади нібито учасникимітингу спровокували «Беркут» до силових методів то бійці спецпідрозділу«Беркут» фізично добре підготовлені, в важких куленепробивних бронежилетах, вшоломах з опущеними забралами та з щитами. Стакани, сміття та банки з підгорошку ніяк не могли їм зашкодити.

Таким чином очевидно, що в ніч на 30.11.13р.силами бійців спецпідрозділу «Беркут» була проведена зарані спланована і нічимне спровокована бойова операція направлена проти цивільних громадян, якіпроводили мирну акцію на підтримку Європейської інтеграції України. Незважаючина пряму заборону ст.17 Конституції України військове формування -спецпідрозділ «Беркут» було використано для обмеження прав і свобод громадян.

І Україна повстала. Мільйони людей вийшли навулиці вимагаючи покарати винних у кривавій розправі та відставки ПрезидентаУкраїни.

Два місяціпроходили мирні мітинги в яких одночасно приймали участь сотні тисяч людей.  Люди в 30-ти градусні морози мерзли впалатках, але влада повністю ігнорувала їх вимоги. Проти активістів Майданувідкривалися кримінальні справи. Їх викрадали, калічили, убивали. До цього часуневідома доля деяких людей, яких викрала влада.

16.01.14р.Верховна Рада України прийняла ряд законів, які значно обмежували Конституційніправа громадян та дозволяли притягувати до кримінальної відповідальності усіх,хто брав участь у мирних акціях.

І мільйонилюдей знову вийшли на вулиці. Почалося захоплення держадміністрацій. Причомудії народу не втратили свого мирного характеру. Ніхто не вбивав держслужбовців,не калічив їх. Більш того, ніхто не перешкоджав їм ходити на роботу івиконувати свої обов’язки.

18.02.14р.влада перейшла в генеральний наступ. Київ був заблокований з усіх сторін. Всамому Києві о 17-00 закрили метро, заблокували центр міста. Але це не зупинилолюдей.  Люди все одно пробиралися наМайдан.

Весь Майдані Крещатик заповнений людьми. Цивільними, беззбройними людьми. Світлошумовігранати майже безперервно зриваються прямо під ногами. Швидка допомога невстигає вивозити поранених. Майдан і Хрещатик в диму від вибухів. Справжній ад.Біля тисячі поранених за одну ніч. Десятки вбитих. В будинку профспілокрозмістили госпіталь, але бійці «Беркуту» прорвалися до нього и запалили.Евакувати вдалося не всіх. Скільки людей згоріли заживо невідомо. Киянидопомагають чим можуть. Підвозять ліки, медикаменти. Розвозять по домамлегкопоранених.

19.02.14р.ДАІ продовжує блокувати центр Києва. Пропускають лише автомобілі людей якіпроживають у цьому районі. Метро не працює. Міський транспорт працює, але щобдобратися до Майдану треба зробити декілька пересадок і потратити кілька годин.Але люди все прибувають і прибувають. На Майдані десятки тисяч людей. На диво дужебагато жінок різного віку «від студенток до пенсіонерок». Допомагають чимможуть. Деякі навіть підносять до барикад каміння.

Штурм закінчився, але ВВ атакують майжебезперервно. Закидають барикади камінням та «коктейлями молотова», застосовуютьгаз. Водомети поливають захисників барикад холодною водою. Атакують солдати ВВ,а «доблесні» бійці «Беркута» ховаються за ними. Дуже схоже на «загрядотряды»часів другої світової війни. Бійці самооборони відбиваються камінням та«коктейлями молотова». Лише у деяких із них саморобні металічні щити. Убільшості дерев’яні, а то і просто фанера.

Небезпечназона біля 20-30 метрів за барикадами, далі безпечно, але всі розуміють, що якщоВВ та «Беркут» прорвуться, то на Майдані мало хто залишиться в живих. Але людине тікають. Навпаки, їх стає весь час все більше і більше.

20.02.14р. бійці«Беркута» уже відкрито застосували вогнепальну зброю проти цивільногонаселення. Снайпери відкрили вогонь по беззбройних людях. Стріляють «напораженя»:  в голову та серце.

Подивітьсясписок загиблих на Майдані. Серед них жителі як Західної так і Східної України,Києва, Запоріжжя, Харкова, Донбасу. Від 17 до 70 років. Різних професій. Подивітьсяв їх обличчя. Чи схожі вони на терористів, на бойовиків? Серед них немаєжодного професійного військового. Проти них же стояли жорстокі, вишколені,добре озброєні, спеціально підготовлені бійці «Беркута» та ВВ. Але  люди вистояли і перемогли.

Так, що можете і далі підтримувати «Беркут».Але знайте, що завтра їх кийки пройдуться по головам Ваших дітей,  як вони пройшлися по головам студентів30.11.13р.. Завтра вони будуть стріляти у Вас та у Ваших дітей, як вони церобили 18-20.02.14р. у Києві.

І останнє. Для тих, хто сподіваєтьсяповернути собі владу на російських штиках.

Сподівання марні. Росія уже 20-ть років неможе нічого вдіяти навіть з маленькою Чечнею на території якої проживає біля мільйона  людей. Нас 45 мільйонів. Якщо прийдутьсолдати убивати моїх близьких і знайомих. Мою маму, брата, дочку, внука, то якамені різниця якої національності будуть ці солдати. Китайці, турки, американцічи росіяни.  Я буду захищати своїх рідних,свою країну. І так само будуть робити всі громадяни нашої країни, незалежно відїх національності. Пліч опліч. Як це було на Майдані. Як це було у роки другоїсвітової війни. Між німецьким фашизмом і російським великодержавним шовінізмомнемає принципової різниці. Це одне і теж, лише під різними назвами.

Як і більшість українців я  проти того щоб на території Українизнаходились військові бази іноземних держав. Будь яких держав. Я проти того щобУкраїна входила до НАТО, або до іншого воєнного союзу. Але якщо Росія і далібуде проводити таку політику по відношенню до України, то у нас не залишитьсяіншого виходу ніж вступити до НАТО. І приведе нас туди Путін.

Нас багато що об’єднує. Я вірю, що Україна іРосія, демократична і незалежна Україна та демократична і незалежна Росіябудуть разом, як дві сестри. Але на жаль зараз Україна і Росія ідуть у різнихнапрямках. Україна до свободи і демократії, а Росія до дикого середньовіччя.

Останні записи