Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.04.2016, 19:10

Перемога Майдану

Директор ПрАТ "Візіком"

Зараз в інформаційному просторі ширяться думки про поразку Майдану. Зливання реформ, непокарання злочинців, прихід у владу нової генерації хабарників, безсоромство прокуратури і судебної системи на фоні, м’яко кажучи чудернацьких рішень Президента, небезпі

  Зараз в інформаційному просторі ширяться думки пропоразку Майдану. Зливання реформ, непокарання злочинців, прихід у владу новоїгенерації хабарників, безсоромство прокуратури і судебної системи на фоні,м’яко кажучи чудернацьких рішень Президента, небезпідставно породжують такінастрої. Цим звісно користується наш ворог – Росія. Інформаційне поле заповнилинатяки, припущення, висновки, що ми не в змозі, не здатні, корумповану системупобороти неможливо. Навіть у відданих Україні і Майдану людей час от часуопускаються руки і кардинально псується настрій від усіх цих зрад, зливів,призначень, звільнень, схем, договорняків.

Але в мене зовсім протилежна думка. Майдан перемігв лютому 2014 р. і перемагає зараз. Зрозуміло, що така «зухвала» заява потребуєпояснень. І я їх залюбки зроблю.

1. Війна на сході України скинули морокбратерських відносин. Всі століття московського рабства і особливо після другоїСвітової війни, Україна дивилася на світ через туман відносин з Росією. А щоподумає братерський народ, якщо ми …? А як же економічні і культурні зв’язки? Ау нас там родичі і друзі? А світ не зовсім правий відносно Радянського Союзу? Ідалі по списку. Ми як загіпнотизовані йшли далі і далі у болото зросійщування.В 1931 р. українців було 81 млн. проти 70 млн. росіян. Де зараз ці українці. Куди поділася українська мова з Донбасу,Кубані, Курської і Вороніжської областей. Україна зникала під тиском Московії.І на нашу історію, землі, економіку вже були націлені  жадібні московити. А нас чекало як мінімумрозселення, а як максимум еміграція. А наша мова і культура взагалі булапризначена на знищення.

І в одне світле Боже дійство в лютому 2014 р. всезмінилося. Пелена спала і ми побачили справжнього звіра у своїх кордонів. Невсі витримують такого прозріння. Але ворог став ворогом і весь світ, поприпротиріччя, відкрився для нас. Віднині нам не треба питати себе: «А чи необразиться брат,  а чи не буде нам гірше?».Брата немає і не було, і гірше не буде.

І це заслуга Майдану – нашого Майдану. Ми майжеперемогли зовнішнього ворога і Світ став нашим партнером.

2. Погоджуюсь, що реформи провалені, українцізубожіли, а внутрішні шакали організовано роздирають Україну. Таких шакаліввідносно небагато, але вони при владі, багаті, сцементомані круговою порукою, договорнякамиі жити по іншому не хочуть. Майдан дав їм сильного штурхана, збив з ніг, але непослав в нокаут. Майдан – це ідея проявлена людьми. А українці сердобольні. Іми знову почали дивитися на внутрішнього ворога через пелену мрій, солов’їнихспівів, таких українських вечорів. А невже прокурори не розуміють, що жити безхабарів простіше? А невже судді не розуміють, що порушують Божі заповіді? Ахіба Президент не багатодітний батько і не хоче, щоб його діти жили в щасливійкраїні? Все вони розуміють і хочуть. Але вони хочуть «Зараз і мені», а треба«Для всіх і назавжди». Так, вони можуть зрадити і знову загратися з московією.І що тоді тільки кривавий Майдан може це зупинити? Вірю, що Господь не покинеУкраїну. І нинішня, майже тупикова ситуація, виявиться перемогою, черговоюсходинкою на шляху розвитку. Але це не тільки моя віра, але й жорсткийпрагматизм. Якщо б після Майдану ми не занурились по вуха у багнюку корупції,якщо б всі можновладці, судді, прокурори не проявили свою справжню корупційну,антиукраїнську суть, то завжди залишалася думка про прощенно цих категорійукраїнського суспільства. Завжди була б думка. Може їх можна переховати, вони жпрофесіонали, хазяйновиті? А тепер суспільство, як і із московією, розуміє – цевнутрішні вороги. Від них не можна відділитися кордоном, але коли все видно –вони не такі і страшні. Буде ще багато розгарбувань, зрад, підстав. Деякі майдановціі АТОшники не пройдуть мідні труби влади і стануть частиною тої частинисуспільства, від якої треба позбавитися. Але вже пройшло розділення і проявленеморальне і неморальне. І саме це є запорукою очищення.

3. Суспільство вчиться жити без влади в умовахгоризонтальних зв’язків, нейтральних територій, волонтерства, братства ідей, і внамацуванні справжніх шляхів розвитку. Звісно, якщо б керівництво держави,Верховна рада самі демонстрували моральність – все б йшло скоріше. Але й так зточки зору історії, ми рухаємося з космічною швидкістю. За два роки від рабствадо вільної (хоча поки що дуже незрілої) країни – ценеймовірна швидкість.

Якщо б Майдан не перемагав, то не робили б дурнихвироків судді, не ловили б за руку казнокрадів, не вилізали б на світ всісхеми.

А так все на Божому світлі, все видно, всезрозуміло, всі зрозумілі. Так це жахливо, мерзотно, лячно. Але справжня сутькожного стала видимою від президента до простого чиновника. Процеси Майдану,його вплив, його світло вигнало з тіні всіх хижаків, кровопійців, зрадників,кукловодів, мерзотників. Коротше, всіх тих, хто не розуміє, що Божі заповіді«Не вбивай», «Не кради», «Не бреши», «Не твори собі кумира», «Не бажай нічого,що є у ближнього твого» не просто слова колись сказані, а струни ідей, на якихбув створений наш світ, будуть стерті з лиця України і навічно покарані поБожим законам. Хай кожен вибере свою долю.

Майдан перемагає!         

Останні записи