Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.04.2017, 23:12

Стадіон «Чемпіон» в Ірпені: від соціальних програм до світових змагань

Лідер партії "Нові обличчя"

Хто б міг подумати ще кілька років тому, що Ірпінь прийматиме спортивні змагання світового рівня? А сьогодні - це не думки і навіть не мрії. Центральний міський стадіон «Чемпіон» активно готується провести найпрестижніші міжнародні змагання.

Хто б мігподумати ще кілька років тому, що Ірпінь прийматиме спортивні змаганнясвітового рівня? А сьогодні - це не думки і навіть не мрії. Центральний міськийстадіон «Чемпіон» активно готується провести найпрестижніші міжнародні змагання.


Вже в червні мивболіватимемо за триразового  чемпіонасвіту з бойового самбо, дворазового чемпіона Європи, чемпіона Євразії, мешканцяІрпеня Ярослава Амосова у рідному місті. Саме Ірпінь виборов право напроведення бою за звання чемпіона світу зі змішаних єдиноборств ММА заверсією ММА PRO серед професіоналів. Крім того, тут пройде міжнародний турнірзі змішаних єдиноборств, участь у якому візьмуть найсильніші спортсмени Українита світу. Це стало можливим завдяки потужній спортивній базі, що була створенау місті протягом двох років.

Особливою спортивною гордістю Ірпеня є центральнийміський стадіон «Чемпіон», відкритий влітку минулого року. Це сучаснийспортивний комплекс, побудований за усіма європейськими стандартами з трибунамидля глядачів на 800 місць, першокласним футбольним полем, тенісним кортом, баскетбольнимі тренажерними майданчиками,  зони для StreetWorkout, біговою доріжкою ідвома залами з м’яким покриттям.


З часу відкриття , а це менше ніж зарік, «Чемпіон» став традиційним майданчиком для проведення міських, регіональних тавсеукраїнських спортивних заходів. Тут проходив футбольний чемпіонат середкоманд «Ліги учасників АТО» на Кубок героїв АТО, дитячі змагання з футболу«Кубок мера», чемпіонат України з регбі серед дітей, меморіальний турнір ізфутболу імені тренера Володимира Брюховецького тощо. Крім того, стадіон єтренувальною базою для місцевих команд і не тільки. Приємно, що поганяти м’ячана ірпінській траві приїжджають навіть зі столиці. Це ФК «Зірка», ФК«Меліоратор», ФК «Легія». Завжди відкриті ворота стадіону і для нашихфутболістів-АТОвців.


Ірпінський стадіон працює насамперед для того,  щобприщеплювати любов до спорту дітям і молоді. Щотижня його відвідує понад 200дітей. Вони займаються у більш як десяти спортивних секціях. Це дзюдо, самбо,айкідо, степ-аеробіка, йога, бойовий гопак, кен-дзюцу, ММА (змішані бойовімистецтва), кроссфіт, кікбоксинг, баскетбол. Крім того, на базі стадіонустворено дитячу футбольну команду «Ірпінь-Чемпіон», що складається з чотирьохвікових груп.

З дітьми займаються висококваліфіковані тренери: заслуженімайстри спорту, учасники і призери Олімпійських ігор, заслужені тренериУкраїни. Завдяки цьому наші діти демонструють високі результати на регіональнихі всеукраїнських змаганнях. Нещодавно ФК «Ірпінь – Чемпіон» здобув одразу двакубки на чемпіонаті Києва з футзалу. Чудові результати маємо і в дзюдо. Увідкритому турнірі столиці «Спорт для всіх» вихованці тренера ОлександриСтаркової, що є й інструктором штатної збірної України з дзюдо, вибороли одразу12 призових місць. А двоє з них – Русинюк Тарас та Фетько Максим отрималититули «Найкращий спортсмен турніру».

Секції працюють як безоплатно, так і на комерційнійоснові.  Ми вивели середньоринковілояльні ціни. Адже стадіон треба утримувати у належному стані, доглядати,обслуговувати, оплачувати комунальні послуги та роботу тренерів і техперсоналу.Однак, для дітей, які потребують особливої соціальної уваги – сиріт, дітей ізбагатодітних чи неблагополучних родин, дітей учасників АТО діють пільги.


Деякі тренери працюють на волонтерських засадах.Наприклад, заступник міського голови, майстер спорту міжнародного класу та п'ятиразовийчемпіон України з бойового самбо Дмитро Христюк двічі на тиждень проводитьбезкоштовні тренування для дітей. А депутат міськради Анастасія Попсуй тричі натиждень проводить безкоштовні спортивні заняття для  членів клубу «Друга молодість».

Крім того, на «Чемпіоні» постійно діють «соціальнігодини». З понеділка до суботи з 7:00 до 10:00 та у неділю з 8:00 до 22.00кожен мешканець міста може безкоштовно займатися на  футбольному полі, тенісному корті, універсальномумайданчику із синтетичним покриттям для волейболу, баскетболу та міні-футболу.

Звичайно, якщо є велике бажання займатися спортом,то це можна робити і у дворі, і на шкільному полі чи просто у парку. Алесьогодні світ стикнувся з великою проблемою – дуже багато дітей віддаютьперевагу не активному руху, а занадто активному спілкуванню з комп’ютером.Перед нами стоїть серйозне завдання – переорієнтувати їх і переконати в тому,що спорт –  це не лише здорово, але йсучасно, модно і круто. Відзначаючи Міжнародний деньспорту особливо приємно усвідомлювати, що Ірпінь уже має чим переконувати. Це стадіон«Чемпіон», Ірпінська дитячо-юнацька спортивна школа та спортивні майданчики укожному парку та сквері міста. На черзі – Льодова арена і міський басейн. 

Останні записи