Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.08.2016, 12:29

"Міф про вічне повернення" по-українські

Політичний консультант, аналітик

Можу помилятися, але у багатьох випадках, наприклад, з Ганною Герман, Василем Волгою чи Василем Горбалем, прокурорська приказка часів Радянського Союзу: "Те, що ви досі на волі – не ваша заслуга, а наше недопрацювання", слушна як ніколи.

Україна – це унікальнемісце, де кожен має не лише право на помилку, але й можливість отримати другийшанс. Особливо, коли йдеться про представників панівної верстви.

Втім, спостерігаючи,за поступовим вповзанням елітних мастодонтів спочатку в інформаційний простір,а потім й в публічну політику, причому не лише на виборні посади, але й вурядові кабінети, мимоволі згадуєш не книгу Мірчі Іліаде  "Міф про вічне повернення" і навітьне казкового Фенікса, який щоразу постає з попелу.

В першу чергу,на думку спадає колоритний персонаж голлівудської кінокомедії "Гарячіголови" – Адмірал Бенсон, який здійснив 40 бойових вильотів і… жодноїпосадки.

Правда, це незаважало йому командувати військовими пілотами та вчити їх як жити і любити батьківщину.

Слухаючи вефірах менторські повчання "колишніх", які так хочуть повернутися навладний Олімп і стати "теперішніми", а по можливості й майбутніми,ставиш собі лише два питання.

По-перше, чомуможуть навчити нас ці "збиті льотчики", крім вміння використовувати владу задля самозбагачення?

По-друге, чомуправоохоронні органи досі не звернули свою увагу на "світле минуле"персонажів, які раз у раз підіймали у повітря літаки.

Можупомилятися, але у багатьох випадках, наприклад, з Ганною Герман, Василем Волгоючи Василем Горбалем, прокурорська приказка часів Радянського Союзу: "Те,що ви досі на волі – не ваша заслуга, а наше недопрацювання", слушна якніколи.

Наприклад, прокуратуруне цікавить діяльність ВАТ КБ "Іпобанк" чи АБ "Украгазбанк",з яким пов'язують В.Горбаля?

Зовсім незакликаю прокуратуру, на чолі з новим, блискавичним Генеральним Прокурором,який і сам належить до прошарку "старих-нових", розпочати тотальнузачистку своїх "колишніх" "друзів, колег, партнерів".Більше того, провину людини може встановити лише суд.

Але,погодьтеся, така неуважність правоохоронців до "збитих льотчиків" таїхніх величних звершень у золоту добу, викликає подив.

Можливо,комусь із теперішніх мешканців владних кабінетів також потрібні фахівці, яківтілили у життя пораду одногоамериканського гострослова: "Для того, щоб пограбувати банк безкарно,треба стати банкіром"? У такому разі чекаємо чергового "бойовоговильоту" збитих льотчиків. Хоча насправді хотілося б дочекатися їхньої посадки. В усіх значеннях цього слова.

Останні записи