Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2015, 13:14

"Порошенківський цирюльнік" або чесні вибори по-новому

Політичний консультант, аналітик

Перемога, здобута у результаті фарсу, названого "виборами" може виявитися Пірровою, оскільки піддає сумніву саму можливість змінити владу демократичним, правовим шляхом.

Хтось з класиків сказав, що історія завждиповторюється як мінімум двічі: вперше, як трагедія, а потім вже як фарс.

Те, що прихильники життя по-новому називають"чесними виборами, які відповідають всім стандартам демократії",насправді, є нічим іншим як цинічним фарсом.

Нема жодного сенсу говорити, що всі ті механізми,які використовувалися "злочинною владою" задля забезпечення"правильного" волевиявлення громадян, живуть і служать вже новій"демократичній, реформаторській" владі. Адмінресурс, підкуп виборців,використання бюджетних коштів для "задобрювання електорату",махінації з членами ТВК та ДВК, тиск правоохоронних органів на кандидатів,напади "тітушек" на агітаторів і навіть "фальшиві" бюлетені.Повний фарш.  

Перелічувати всі виявленні порушення під часпередвиборчої кампанії – це лише марнувати час – ЗМІ просто рясніють ними, анамагатися привернути увагу влади до цих порушень та відреагувати на них – цеуподібнюватися тому, хто волає у пустелі.

Ніхто не почує. Президент же ясно сказав:"Собаки тявкають, а караван йде". Лишається побажати"каравану" щасливої дороги…у нікуди. 

Себто туди, де вже зникли всіобіцяні "радикальні реформи", "очищення і оновлення влади","запровадження нових, чесних, прозорих, зрозумілих і однакових для всіхправил гри".

Лишається розслабитися та спробувати отриматизадоволення.

На щастя, дії окремих кандидатів настільки абсурдніі кумедні, що не можуть не викликати посмішки.

Наприклад, кандидат від "Солідарності" Дмитро,з чехівським "промовистим прізвищем" Бана c , крім тривіальної роздачі "продпайків", за повідомленнями ЗМІ, організував ще й безкоштовні стрижки для потенційних виборців.  Ось, хочеш стригти капусту, спочатку мусишстригти виборців. Мимоволі згадуєш, Голохвастова.

Все це було б смішним, якби не було настількисумним…

А це реально сумно, особливо якщо взяти до увагитой факт, що спроби Олега Волошина – основного опонента новявленногоГолохвастова-Банаса  – припинитипротиправну діяльність з підкупу виборців, викликали значно більшу увагу з бокунезалежних, як ми знаємо з соціальної реклами, правоохоронних органів, ніж специфічні методи політичної агітаціїпорошенківського цирюльника.

У результаті, маємо черговий скандал, якийпритягнув значно більшу увагу міжнародних спостерігачів та представників ОБСЄ,ніж вітчизняних "правдолюбців", які опинившись у парламенті чомусь втратили зданість розрізняти "добро і зло" та помічати у діях нинішньої влади ті самі алгоритми, які так палко критикували у виконанні попереднього режиму. 

Скидається на те, що прихильники життя по-новомутак і не засвоїли простої істнини: організація і проведення чесних виборів, яківідповідають найвищим демократичним стандартам, значно важливіші для держави,ніж забезпечення перемоги владної командни у будь-яку ціну.

Перемога, здобута у результаті фарсу, названого"виборами" може виявитися Пірровою, оскільки піддає сумніву самуможливість змінити владу демократичним, правовим шляхом.

Останні записи