Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2015, 17:22

Головне завдання держави – створити умови для гідної праці та життя

Економіст і політик, народний депутат України (VIII скликання)

Приєднання до клубу багатих країн не робить країну багатою. Європа і світ мають свої економічні інтереси, а Україна свої. Кожна країна бореться за залучення інвестицій, створення робочих місць, ринки збуту своїх товарів. Україна ж поки, через відстутність

Головнимисоціальними викликами для Львівщини сьогодні, так само як і для всієї України,є зростання цін і тарифів, безробіття, низькі зарплати і пенсії. Можна скількизавгодно говорити про демократичні цінності, вступ до Європейського союзу,виконання вимог МВФ, але чи поліпшить це життя Українців?

Приєднаннядо клубу багатих країн не робить країну багатою. Європа і світ мають своїекономічні інтереси, а Україна свої. Кожна країна бореться за залученняінвестицій, створення робочих місць, ринки збуту своїх товарів. Україна ж поки,через відстутність проукраїнської економічної політики, переважно “пливе затечією”. І цей “дрейф”, цілком очевидно, не здатен привести країну доекономічного зростання.

Чогодивуватись, наприклад, що Польщі вигідно імпортувати з України ліс-кругляк іЄвропа всебічно відстоюватимеме цю “вільну торгівлю”. А Україні було б значновигідніше не експортувати необроблену деревину за безцінь, а виробляти з неїготову продукцію – меблі, папір, топливні пелети тощо. Бо це робочі місця,експорт, податки. І прийнятий завдяки зусиллям Радикальної партії законопроект1362 про заборону експорту лісу-кругляка з України має на меті захистити національнийекономічний інтерес і створити робочі місця у деревообробній галузі в Україні.

Чомудивуватись, що Туреччина радо скуповує український металобрухт, щоб перетворитийого на метал та станки і машини? А Україна в цей час випускає переважнозаготовку, а не готову продукцію з високою доданою вартістю. Чи має цетурбувати Європу? Чи боротиметься Європа за робочі місця та ринки збутуЛьвівського “Електрону”? Чи все таки ми самі маємо відстоювати власні інтереси?

Чомудивуватись, що українські фахівці та вчені так затребувані за кордоном і щоінші країни наполегливо лібералізують ринок праці та запускають програми“імпорту” талантів, щоб залучити українців? Чи повинні ми просто спостерігатиза еміграцією наших співвітчизників та депопуляцією України? Ні, ні і ще разні!

Мизобов язані дослухатись до голосуразуму та міжнародного досвіду та зорієнтувати всі зусилля державної влади наподолання безробіття та створення нових робочих місць, запровадження потужнихстимулів для залучення інвестицій та масштабне стимулювання експортноїекспансії українських виробників. Україні потрібен Новий економічний курс! Тількитак ми врятуємо нашу економіку! Тільки так ми прокладемо шлях України доекономічного відродження та добробуту громадян!

Радикальнапартія ініціювала та домоглася прийняття низки законів, що закладають підвалиниНового курсу. Це є зниження єдиного соціального внеску більш ніж вдвічі з понад36% до 16%; це і зниження податку на доходи всіх фізичних осіб, хто заробляєменше 17 мінімальних зарплат, до 15% ; це запровадження масштабноїенергомодернізації бюджетних установ за рахунок небюджетних інвестицій, якедозволить економити до 1 млрд м3 газу на рік; це і започаткуванняреструктуризації державного боргу України, яке покликане заощадити десяткимільярдів гривень щороку. І це тільки початок, бо однодумців та спільників стаєвсе більше. Бо все більше людей розуміють, що ми маємо самі відстоювати власнінаціональні економічні інтереси і що ніхто за нас це не зробить.

Останні записи