Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2015, 23:41

Радикальна партія не дасть провести “хижої приватизації”!

Економіст і політик, народний депутат України (VIII скликання)

Продати легше ніж налагодити менеджмент? Це що аксіома? Може ми й державу так продамо, щоб не мучитись?

Президент у своєму посланні з трибуни ВР заявив: "Одним ізосновних джерел корупції наразі є державні підприємства. Рухаємося шляхомконкурсного підбору їхніх керівників: цього року за такою процедурою будепризначено щонайменше 20 директорів із списку 50-ти найбільшихпідприємств".

Тобто прозоро перепризначити 50 директорів найбільших держпідприємствпротягом року складніше ніж зняти заборону на продаж понад 1 000 державнихпідприємств і розгорнути масштабне позбавлення від держвласності під часнайнижчих цін на неї ?!? 

Продати легше ніж налагодити менеджмент? Це що аксіома? Може ми йдержаву так продамо, щоб не мучитись?

Позиція Радикальної партії є іншою. Приватизувати доцільно лише тіпідприємства, які потребують значних капітальних інвестицій для їх розвитку,які держава не може дати... які приносять державі збитки і не зможуть приноситиприбуток навіть прі заміні менеджменту... ті, які в результаті приватизаціїпринесуть державі більше податків, робочих місць, валютних експортнихнадходжень тощо, ніж знаходячись в державній власності. 

Треба дбати про державний економічний інтерес, а не про інтересиінвестиційних банкірів та радників-варягів! 

Радикальна партія не дасть провести "хижу приватизацію"! Миза вибіркову приватизацію як інструмент економічної політики, але протинепрозорого тотального розпродажу державної власності за безцінь. 

Не можна прагнути продати всі державні підприємства ще й якнайшвидше,коли вони коштують найменше. Коли навіть найуспішніший приватний бізнес непродається по бажаній ціні. 

Приватизація має бути плановою, економічно обгрунтованою та вигідноюдержаві не з точки зори одноразового наповнення бюджету, а з точки зоруінтегрального впливу на економіку - робочі місця, податки, експорт тощо. Саметакий підхід сповідуємо ми із Олег Ляшко?таРадикальна партія.

Тож я звернувся до Міністра економіки із запитом пронадання по кожному підприємству, з якого планується зняти заборону наприватизацію, базових показників діяльності: вартість активів, виручка,кількість співробітників, середня заробітня платня, надходження до бюджету таін. Тільки проаналізувавши ці дані можна зробити обгрунтовані висновки продоцільність приватизації того чи іншого підприємства. Очікую фахової тадетальної відповіді від МЕРТ.

Останні записи