Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.04.2015, 22:07

Відродимо промисловість - перестанемо бути рабами!

Економіст і політик, народний депутат України (VIII скликання)

Продаємо за кордон необроблену сировину за безцінь, а потім купуємо там готову продукцію на порядок дорожче. От і одна з головних причин того що українці живуть як раби в сировинній колонії((( Тому мені все частіше хочеться не дискутувати з міністрами та

 Зайшли здружиною в Метроград купити раму для картини, придбаної у Львові. Вибірвеликий: китайський пластик в асортименті, а також польські, італійські,іспанські з деревини.

Скромна європейська картинна рама здеревини, цілком ймовірно з Львівської, майже 1 000 грн (!). Вдвічі дорожчесамої картини і... Майже як кубометр сосни, що коштує близько $60, і з якогоможна зробити 300 таких рам!!!

Продаємо за кордон необроблену сировину забезцінь, а потім купуємо там готову продукцію на порядок дорожче.

От і одна з головних причин того щоукраїнці живуть як раби в сировинній колонії((( Тому мені все частіше хочетьсяне дискутувати з міністрами та поважними урядовими радниками - неолібералами, авикинути їх за шкірку читати лекції про "вільну ринковуекономіку".... десь в Зімбабве чи Гондурасі.

А в цей час ходять чутки, що вАдміністрації Президента збираються заветувати законопроект про заборонуекспорту лісу кругляку №1362, прийняття якого Парламентом ми домоглися минулогосесійного тижня. Одним з авторів законопроекту є Олег Ляшко , а я вів його зпершого дня як Голова КомітетВерховної Ради з питань промислової політики та підприємництва .

Можуть казати, що законопроектпротирічіть умовам СОТ і т.п. Але я впевнений, що Вето не буде і законопроектна днях буде підписаний Президентом. Заветувати його було б не тількивеличезною політичною помилкою, а й справжнім економічним злочином протиУкраїни!

Цей закон запустить відродженнядеревообробної і меблевої галузі, створить десятки тисяч нових робочих місць,принесе понад мільярд долларів додаткового експорту щороку та дасть сотнімільйонів регулярних податкових надходжень.

Із СОТ має бути все гаразд, аджезапровадження тимчасової заборони експорту лісу-кругляка відповідає нашимдомовленостям в рамках СОТ, адже підпадає під перелік дозволених виключеньГенеральної угоди з тарифів і торгівлі ГАТТ 1947 (Положення параграфа 1 Статті11 не повинні поширюватись на “Заборони чи обмеження експорту, які ТИМЧАСОВОзастосовуються з метою ПОПЕРЕДЖЕННЯ чи ПОСЛАБЛЕННЯ критичного дефіциту харчовихпродуктів або інших товарів, що мають вагому значення для експортуючоїсторони”).

До того ж я заздалегідь офіційнозвернувся до Прем’єр-міністра щодо проведення нотифікації - офіційногоінформування країн - членів COT про наміри України запровадити тимчасовузаборону експорту необроблених лісоматеріалів та доведення аргументованоїпозиції України щодо необхідності тимчасової заборони експорту необробленоїдеревини для недопущення дефіциту відповідної сировини на внутрішньому ринку ізабезпечення стабільного функціонування галузі під час критичного збільшеннябезробіття в Україні.

Знаю що численні об’єднаннядеревооброних підприємств звернулись вже не тільки до мене у Комітет Верховної Ради з питаньпромислової політики та підприємництва , але й до АдміністраціїПрезидента України.

Всі промисловці чекають підписання цьогознакового законопроекту, який не просто “поліпшить рейтинги України”, астворить реальні робочі місця, додатковий експорт, інвестиції, податки!


Останні записи