Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.11.2010, 16:09

Законодавче реформування ринку оцінки: наразі ініціатива за ФДМУ

МВА, керуючий партнер Аверті, член Експертної ради Спілки експертів України, оцінювач ОІВ

17.11.2010 року відбулось засідання парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради України. Як Президенту Федерації оцінювачів бізнесі та інтелектуальної власності разом з представниками Європейської

17.11.2010 року відбулось засіданняпарламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики тапідприємництва Верховної Ради України. Як Президенту Федерації оцінювачів бізнесі таінтелектуальної власності разом з представниками Європейської бізнес асоціаціїя прийняла участь у даному засіданні.

Одним з питань на порядку денномузасідання Комітету був розгляд щодо профільних проектів Закону :

-Про регулювання оціночної діяльності в Україні, реєстр. №  4487 від 15.05.2009  р.,  суб'єкти законодавчої ініціативи: н.д.Куліков К.Б.;

-Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні,реєстр. №  4487-1 від  25.05.2009 р., суб'єкти законодавчої ініціативи: н.д. Бондар О.М. та ін.;

-Про внесення змін до Закону України "Про оцінку майна, майнових прав тапрофесійну оціночну діяльність в Україні" та інших законодавчих актівУкраїни (щодо усунення корупційних механізмів у сфері оціночної діяльності танедопущення монополізації сфери оціночної діяльності), реєстр. №  4709 від 24.06.2009  р., суб'єктизаконодавчої ініціативи: н.д. Боднар О.Б.

Раніше всі вони через своє недоопрацювання були відхилені та знятіз розгляду.  Голова Комітету Н. Королевськапропонувала поновити їх розгляд, але присутній на засіданні представник  одного з держрегуляторів оціночноїдіяльності,  перший заступник Голови ФДМУГригоренко, запропонував інше рішення. Пропозиція пана Григоренка полягала увідхиленні розгляду всіх трьох проектів, оскільки, за його словами, у Фонді вжестворено робочу групу, що працює над новим варіантом зазначеного Закону. Зайого словами, до складу робочої групи входять представники органів державноївлади, громадських організацій оцінювачів, профільні фахівці. Робоча група маєнамір представити новим проект вже за місяць. Пропозицію також підтримавпредставник іншого держрегулятора у сфері оцінки – Держкомзему.

Отже, фінальним рішенням Комітету сталовідхилення від розгляду представлених проектів. Важко переоцінити роль зазначеного проектудля ринку оцінки. Тому цілком логічно очікувати, що даний процес має вестисямаксимально прозоро та за участі більшості учасників ринку оцінки, а не лишевузького кола осіб. Наразі ж поки немає жодного натяку у відповідних відкритих джерелахщодо змісту даного документу, його концепції, що унеможливлює вплив назаконотворчий процес як громадської думки, так і безпосередньо оціночноїспільноти.

 

Останні записи