Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2023, 17:41

Схема працівників РТЦК

"Способів маніпуляції стільки ж, скільки людей." Дзедзіц В.

Нижче буде описаний один зі способів, як на законних підставах працівники РТЦК у Дніпрі затримують людей.

Ваше авто зупинили на блок-посту і до водія підходять працівники РТЦК та поліції. Під час спілкування водія із працівниками РТЦК, поліція стоїть збоку і жодним чином не реагує на спілкування людей.

Одразу, після вимагання документів працівник РТЦК переходить на грубий тон, з-поміж якої є нецензурна лексика. І тут більшість пересічних українців подумає: послати та поїхати далі, вступити у конфлікт захищаючи себе, зачитати порушені норми Закону.

На жаль, більшість громадян ведуться на психологічний трюк працівників РТЦК виходячи із рівноваги й спрацьовує АВТОМАТИЧНО пункт 7 Постанови КМУ № 1456:

- якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення;

І тут поліція одразу включається в конфлікт, де дії водія кваліфікує, як напад, оскільки заздалегідь працівник при спілкуванні з водієм штовхає водія. Більшість починає реагувати на провокацію, після чого поліція включає боді-камеру і фіксує факт затримання "гарячого" призовника, якого одразу доставляють в найближчий РТЦК.

Більшість подумає, та ну .... Такого не може бути. Може бути, ще як може.

ОЙ, мабуть, щось я наплутав. Який РТЦК? Повинні везти у найближчий відділ поліції керуючись ст. 262 КУПАП.

Правильно, керуючись даною статтею КУПАП, такими органами є:

- органи внутрішніх справ (Національної поліції) − при вчиненні дрібного хуліганства, вчиненні насильства в сім’ї, вчиненні злісної непокори законному розпорядженню чи вимозі поліцейського, торгівлі з рук у невстановлених місцях, при розпиванні спиртних напоїв у громадських місцях чи появі у громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, при порушенні правил дорожнього руху, правил полювання, рибальства тощо.

Намагався знайти працівників РТЦК в КУПАП, проте не знайшов там таких повноважень, щодо затримання водія та доставлення саме в РТЦК.

І тут починається саме цікаве!!!

Везуть його у найближчий РТЦК і пропонують УГОДУ. Підпис повістки, проходження ВЛК або сядеш по повній в тюрму. Психологічний аспект відпрацьовано гарно. Більшість громадян бере повістку і підписує.

На жаль, водій опинився колишнім працівником міліції і почав грати з ними в ігри.

Список питань нашого ВОДІЯ, після яких зграя шановних представників органів влади почали нервуватись:

Чи складається при адміністративному затриманні в обов’язковому порядку протокол?

Чи потрібно вказується в ньому дату і місце його складання?

Чи потрібно вказується в ньому посаду, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка склала протокол?

Чи потрібно вказувати в ньому відомості про особу затриманого?

Чи потрібно вказувати в ньому час і мотиви затримання?

Необхідно звернути увагу, що про місце перебування особи, затриманої за вчинення адміністративного правопорушення, негайно повідомляються її родичі, а на її прохання − адміністрація за місцем роботи чи навчання. Цього вимагає також норма ст. 29 Конституції України, згідно з якою про арешт або затримання людини має бути негайно повідомлено родичів заарештованого чи затриманого. Час та дата повідомлення родичів зазначається в протоколі.

І тут починається цікавий момент, який можна продавати будь-якому письменнику детективів.

Ми можемо домовитись? Ми вас відпустимо і ми один одного не знаємо...

Ось така цікава ситуація з життя одного пересічного українця з Дніпра. Таких історій буде багато, бо країна наша не маленька, а трюків у РТЦК багато.

В кожній області свій ПЛАН і свої способи їх виконання.

Про план наповнення призовників в Чернівцях писав раніше ТУТ

Про те, як померти в РТЦК під час вручення повістки писав ТУТ

Всім мирного неба!!!

Останні записи