Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.08.2017, 13:52

На шляху медичного відкриття

Адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії "Dictum"

Безвізовий режим для українців призвів до відкриття кордонів більшості держав, через що підприємці отримали ще більше можливостей для пошуків потенційних інвесторів та партнерів.

В Україні триває період економічного становлення. Наразі,багатьом вже вдалося переосмислити методики, засоби та території реалізаціїсвоїх бізнес-проектів. Але, необхідною умовою для нормального функціонування тарозвитку підприємництва – є масштабування бізнесу за межами однієї держави.

Безвізовий режим для українців призвів до відкриттякордонів більшості держав, через що підприємці отримали ще більше можливостейдля пошуків потенційних інвесторів та партнерів.

Україна усвідомлює необхідність покращення інвестиційногоклімату в державі. У зв’язку з цим, прийнято Закон України 2058-VIII про внесеннязмін до деяких законодавчих актів щодо усунення бар’єрів для залученняіноземних інвестицій, яким закріплено право іноземних інвесторів отримуватипосвідки на тимчасове проживання в Україні. Окрім того, даним Законом спрощено процедурупрацевлаштування іноземних громадян в Україні, що дозволить збільшити кількістьзалучень іноземних експертів до роботи в нашій країні.

Однією з найперспективніших сфер інвестування в Україні єприватна медицина. Нашим громадянам вже вдалося відчути переваги приватної медицинина прикладах клінік «Добробут», «Оберіг», «Оксфорд Медікал», «Медіком», «Viva»та ін. Однак, існуючі гравці приватного медичного сектору охоплюють наразі близько5-10 % всього ринку.

Одним із найкращих світових гравців даного ринку послугпо праву вважається Ізраїль. Це вже звична практика, коли ізраїльські фахівцівідвідують Україну, щоб поділитися своїм досвідом та надати професійніконсультації не лише у лікуванні, але й під час  планування, будування і оформлення приватнихклінік. Медична сфера в нашій державі  перебуваєна стадії формування, тому Ізраїль може бути корисним не лише досвідом, а йвкладанням інвестицій.

Актуальність залучення інвестицій у приватну медичну сферуУкраїни стане ще гострішою, через впровадження у державі обов’язковогомедичного страхування, про що вже запропонований законопроект.

З метою залучення ізраїльських інвесторів, були підписаніугоди між нашими державами про взаємне сприяння та захист інвестицій, протягом 1994-2010років. Обсяг прямих ізраїльських інвестицій в економіку України, за даними Державноїслужби статистики України, станом на 01.07.2015 рік, становив 36,7 млн доларівСША.

Отже, Ізраїль має переваги для інвестування у ринокмедичних послуг України, виходячи з наступного:

1.         Українапокращує інвестиційний клімат шляхом зниження регулятивної функції держави.

2.         Ринокприватної медицини лише починає формуватися, тому інвестори мають змогу статипершопрохідцями.

3.         Сучаснийстан медицини в Україні не сприяє якісному наданню медичних послуг, тому досвідізраїльських експертів допоможе змінити його на краще.

4.         Ізраїльвже має досвід співробітництва в Україні, що сприяє  росту якісних показників для інвестування.

Матеріал підготовлений та опублікований для видання B oryspilMagazine

Останні записи