Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2017, 15:05

Маніпуляції довкола декларації Віталія Кличка

ЗМІ, причому особливо масово і завзято - російські, поширюють інформацію, що детективи Національного антикорупційного бюро України відкрили провадження проти мера столиці Віталія Кличка за декларування недостовірної інформації - нібито він не вніс інформ

ЗМІ,причому особливо масово і завзято - російські, поширюють інформацію, що детективи Національного антикорупційного бюроУкраїни відкрили  провадження проти мерастолиці Віталія Кличка за декларування недостовірної інформації - нібито він невніс інформацію про будинки за кордоном.

Якюрист зазначу, що "сенсація", яка тиражується, - не більше ніжінформаційні маніпуляції. І навіть студент юридичного факультет скаже, щовнесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань нетягне за собою жодних негативних наслідків, оскільки відповідно до положеньстатті 214 КПК України слідчий або прокурор просто зобов'язані внести в ЄРДРповідомлення про злочин і почати розслідування, незалежно від змісту поданоїзаяви.

Алев ситуації з декларування доходів державними службовцями та чиновниками, НАБУпереадресовує всі заяви з питань недостовірної інформації на адресу іншогооргану -  Національного агентства зпитань запобігання корупції, яке відповідно до положень чинного законодавства імає займатися перевіркою цієї інформації.

Користуючисьнедосконалими положеннями закону, громадські організації та інші активістипросто змушують НАБУ через суд вносити дані до ЄРДР за їхніми заявами, не даючипри цьому оцінки їх змісту і займатися не тим, щоб ловити реальних злочинців ікорупціонерів, а проводити перевірку декларацій, чим насправді повиннізайматися інші компетентні органи.

Утой же час ті, хто звинувачують будь-кого в скоєнні злочину, якого він нескоював, повинні пам'ятати, що згідно з нормами КК, також встановленавідповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Увсьому світі нормальною практикою є перевірка декларацій державних службовцівантикорупційними органами. Але, в той же час, це не використовується вбудь-якому разі як привід для чорного піару, дискредитації людей ібезпідставних, не доведених у законному порядку звинувачень.

Останні записи