Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.03.2017, 18:09

Модернізаційні плани "Укрзалізниці"

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Нещодавно «Укрзалізницею» були опубліковані плани та графіки проведення різного роду модернізаційних робіт. Очікується, що протягом 2017 року буде відремонтовано чотири вокзали та 25 пасажирських платформ.

Нещодавно«Укрзалізницею» були опубліковані плани та графіки проведення різного родумодернізаційних робіт. Очікується, що протягом 2017 року буде відремонтованочотири вокзали та 25 пасажирських платформ. Також варто згадати про задумреконструювати 355,5 кілометрів залізничних шляхів. Безумовно, новина єважливою, оскільки дана галузь, яка має неабияке державне значення, давнопотребувала комплексного модернізаційного підходу. Тому слід детальнорозглянути заплановані заходи.

            Отже, реконструкція вокзальнихкомплексів станцій Сянки й Хуст Львівської області та станцій Бугаз йОдеса-Східна Одеської області полягатиме в ремонті покрівлі та фасадів,поліпшенні систем візуального та голосового інформування, і, найголовніше,створенні належних умов для людей з обмеженими можливостями. До цього, як вжезазначалося, додається модернізація пасажирських платформ на окремих станціяхДонецької, Одеської, Південної, Південно-Західної та Придніпровської залізниць.На ремонтні роботи планується витрати 129 млн. грн. Це на 35 млн. грн. більше,ніж в 2016 році. На перший погляд заявлена сума відповідає намірам, але насправдіможе виявитися, що таких коштів недостатньо. Наприклад, вдосконалення системиголосового інформування може потребувати значних фінансів. Теж саме можнасказати й про спорудження пандусів для людей з обмеженими можливостями. Тобто,фактично все залежатиме від кожного конкретно запланованого заходу. Утім, вартосподіватися, що роботи будуть виконані своєчасно, якісно й відповідно донамірів та визначеного кошторису. Хоча слід зазначити, наприклад, про потребурозширення обсягу подібних робіт для Донецької залізниці і т. і. Але це вжевимагатиме додаткових фінансових вливань.

            Окрім цього «Укрзалізниця» плануєзбільшити загальний обсяг ремонтних робіт на залізничних коліях. Так, на 2017рік передбачено реконструкцію 355,5 кілометрів шляхів (у 2016 – 213,5 кілометрів)та капітальний ремонт 343,3 кілометрів колії (у 2016 – 303 кілометри). Вартозауважити, що при цьому відбудеться зниження обсягів середнього ремонту, з722,1 до 592,5 кілометрів, та комплексно-оздоровчого ремонту, з 583 до 350кілометрів. Відповідно, враховуючи що реконструкція та капітальний ремонт єбільш серйозними та витратними заходами, вище зазначене зменшення інших видівробіт можна вважати обґрунтованим. Особливо, якщо звернути увагу на те, щоперші роботи почнуться вже з середини березня на декількох напрямах (загалом,шість перегонів).

            Таким чином, варто зауважити, що,безумовно, розширення планів проведення модернізаційних заходів та бюджетнихвитрат на них є позитивним, оскільки все ж поступово відбувається оновлення чине найважливішої галузі транспортної системи України. Але, найголовніше, щобдані задуми не залишилися на папері, а були реалізовані якісно та своєчасно. 

Останні записи