Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.10.2016, 13:37

Фільм "Волинь" як новий камінь у польсько-українські відносини

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Світова демократична практика свідчить, що більшість націй, які мали спільні суперечливі сторінки історії, йдуть шляхом пошуку правди з подальшими взаємними поступками, компромісами, вибаченнями та поступово знімають напругу.

Як стало відомо,Польський інститут у Києві все ж скасував запланований на вівторок показ фільму«Волинь» режисера Войцеха Смажовського. Таке рішення було прийняте з огляду нарекомендації Міністерства закордонних справ України, яке висловило свою позиціющодо недоцільності демонстрації цього твору в даний час. Зрозуміло, що де вчому наявний стан справ довкола фільму може здаватися занадто гіперболізованим.Але, не дивлячись на його художній характер, він викликає значну кількістьзапитань та зауважень стосовно викривлення цілої низки історичних фактів.

            Безперечно, варто зважати на творчий погляд режисера і т.і., проте проблема полягає в тому, що інформаційна кампанія, яка супроводжуєфільм, намагається представити його як своєрідну претензію на правду щодо подійна Волині за часів Другої світової війни. Як відомо, в цій кінострічці українцізображуються далеко не в позитивному світлі. Саме така надмірна «демонізація» йвикликала обурення в нашому суспільстві. Також слід зважати на те, що свіжою в пам’ятіє скандальна резолюція Сейму Республіки Польща від 22 липня, якою виключноукраїнська сторона фактично визнається відповідальною за події на територіїВолині в липні 1943 року.

          
Останні записи