Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2016, 13:46

"Полювання на відьом" в Росії триває

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Романа Сущенка, як і ряд інших наших співвітчизників, було затримано виключно на підставі національної приналежності, а не через скоєння реального злочину.

Буквально вчора сталовідомо про утримання українського журналіста Романа Сущенка в московському СІЗО«Лефортово». Російська сторона пояснює свої мотиви тим, що затриманий єпрацівником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Учерговий раз весь світ став свідком повної неадекватності Кремля, який вирішивпродовжувати використання старих радянських прийомів, а саме – вигадуватирізного роду «шпигунів», «диверсантів» і т. д.

            За своєю сутністю затримання Романа Сущенка є традиційнимелементом російського «полювання на відьом», яке розпочалося ще з 2014 року. Наданий момент українці в очах «зомбованої» громадськості РФ є ворогами і чи ненайбільшим злом. Відповідно, можна зробити висновок, що Романа Сущенка, як іряд інших наших співвітчизників, було затримано виключно на підставінаціональної приналежності, а не через скоєння реального злочину. Фактично цимидіями Москва відтворює не лише радянську практику, а й вдається до певнихелементів шовінізму, оскільки український етнос активно демонізується іперетворюється на найбільш запеклого ворога «русского мира».

            Зрозуміло, що таке гучне затримання розраховане не лишена «власного споживача», а й має зовнішньополітичний аспект. У даному випадкуможна говорити про чергову провокацію Кремля, як і за ситуації з так званою«диверсією» у Криму. Фактично Росія цією подією намагається не стільки дискредитуватиУкраїну (хіба що в очах своїх громадян), скільки створити черговий привід дляведення торгів та досягнення певних домовленостей на свою користь. Також вартовести мову про своєрідне залякування, спрямоване на зменшення кількостіукраїнців, які відвідують РФ, оскільки вони є «неблагонадійним елементом».Схожий процес мав місце у Криму, де свідомо створювалися несприятливі умови дляцілої низки наших співвітчизників.

            Таким чином, Кремль в черговий раз продемонструвавірраціональність та відверто варварський характер своїх дій. Москва цинічновикористовує українських громадян у власних політичних іграх, перетворюючись насвоєрідну державу-терориста. Тому на фоні всіх останніх дій Росії наміжнародній арені питанням недалекого часу є її остаточний перехід в рядкраїн-ізгоїв. 

Останні записи