Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.09.2016, 13:42

Розпочалася огульна критика проекту державного бюджету

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Абсурдність спроб окремих політиків дискредитувати проект бюджету на 2017 рік полягає в тому, що для цього вони використовують абсолютно нічим не підкріплені аргументи.

Вчораофіційно був оприлюднений проект бюджету на 2017 рік. Як і очікувалося, основніфінансові вливання будуть спрямовані на оборону, дороги, агропромисловийкомплекс, енергетичну інфраструктуру і різного роду заходи в соціальній сфері.Даний документ також передбачає цілком збалансоване обслуговування державногоборгу, як внутрішнього, так і зовнішнього. Загалом, варто зазначити, що проектє адекватним сучасним українським реаліям і закладає доволі помірковані цифри.

Зрозуміло,що цей документ не є остаточним і потребує детального розгляду та обговореннязадля роз’яснення та узгодження різного роду моментів. Одразу можна навестиприклад щодо статті 11, яка безпосередньо стосується запропонованого мною тарядом моїх колег проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України«Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо удосконаленнямеханізму фінансування дорожньої галузі» (реєстраційний номер 4014а).

Алезамість конструктивної дискусії можна спостерігати поступове розхитування ситуаціїнавколо майбутнього бюджету. Зрозуміло, що такий процес варто було очікувати,оскільки він мав місце й до оприлюднення вище зазначеного документу. На першийпогляд, це відображає нормальний стан справ і свідчить про суто демократичнуприроду даного явища. Проте якщо поглянути на його зміст, то можна чіткопрослідкувати прагнення окремих політиків маніпулювати суспільною свідомістю.Фактично зараз відбувається не стільки конструктивна критика проекту державногобюджету на 2017 рік, скільки «розкручуються» теми спрямовані на його повнудискредитацію. Відповідно, такі дії лише призведуть до того, що в черговий разрозгляд вище зазначеного документу буде затягуватися.

Загаломабсурдність спроб окремих політиків дискредитувати проект бюджету на 2017 рік полягаєв тому, що для цього вони використовують абсолютно нічим не підкріпленіаргументи. У даному випадку вже традиційними стали теми стосовно того, що новийдержавний кошторис призведе до зниження рівня життя та не передбачає подальшоїдецентралізації влади. Хоча, якщо поглянути на опублікований документ, можнаспостерігати абсолютно іншу ситуацію. Тому, на превеликий жаль, при обговореннітакого важливого нормативно-правового акту як проект державного бюджету на 2017рік, деякі особи в черговий раз вдаються до відвертого популізму, переслідуючивласні корисливі мотиви і не розуміючи, що в такий спосіб вони свідомо шкодятьУкраїні.

Останні записи