Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.08.2016, 13:18

Російські інсценування тривають не лише в Україні

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Москва ні в якому разі не збирається виконувати свої ж власні зобов’язання, які за природою є фіктивними, оскільки вони розраховані на інші цілі.

Поручіз імітацією нападу диверсійної групи у Криму, Кремль не залишає без уваги йСирію. Вчора російська влада оголосила про те, що вона в односторонньомупорядку кожного дня зупинятиме бойові дії на три години. Здавалося б, що такерішення засвідчує добрі наміри Москви, оскільки метою такого припинення вогню єзавезення в Алеппо гуманітарних вантажів. Але насправді дана заява є черговоюімітацією Кремля.

Перш завсе, це зумовлено тим, що трьох годин недостатньо для перевезення потрібногообсягу гуманітарного вантажу. Це зумовлено майже повністю зруйнованоюінфраструктурою Алеппо, тому для виконання даної мети варто відвести більшечасу (наприклад, від 48 до 72 годин, як це робилося у травні 2016 року).

По-друге,таке рішення є безглуздим навіть з точки зору військової справи. Російськавлада зазначила, що припинення вогню буде тривати з 10-ої ранку до 1-ої дня.Відповідно, повстанці отримують чітку інформацію щодо початку військових дій імають час, щоб до них приготуватися. Особливо нераціональність рішення Кремляпідкреслюється його формою – односторонність та відведені три години. Заситуації, коли відбуваються інтенсивні бойові дії, російська армія не можечітко у відведений час зупинити артилерійські обстріли. Відповідно,закономірним є те, що насправді перемир’я і не наставало, оскільки сторонизавдавали удару одна по одній.

Саметому дане рішення приховує в собі зовсім інші цілі. Знову ж таки, цедискредитація сирійських повстанців з позиції того, що Москва, жертвуючи своїмиінтересами, дає можливість рухатися гуманітарним вантажам, а її супротивники єаморальними й продовжують бойові дії. Також у даному контексті можна говоритипро легітимацію своїх дій, оскільки російська армія матиме змогу зайнятипозицію «жертви обставин» і порушувати власноруч встановлене перемир’я в разінападу військ опозиції (хоча остання й не брала на себе жодних зобов’язань щодопідтримки ініціативи першої). У Сирії взагалі вважають, що Кремль в такийтрьохгодинний «відпочинок» здійснюватиме бомбардування цивільного населенняІдлібу, яке раніше вже мало місце.

Такимчином, варто зазначити, що Москва ні в якому разі не збирається виконувати своїж власні зобов’язання, які за природою є фіктивними, оскільки вони розрахованіна інші цілі. Особливо слід зважати на те, що дане рішення з’явилося на фоніпоразок урядових сирійських сил під Алеппо. Тому навряд чи після такого Росіяробитиме широкі жести.

Останні записи