Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.08.2016, 12:47

Місцеві ради мають використовувати накопичені кошти на свої потреби

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України зумовлене потребою врегулювання проблеми нераціонального використання коштів органами місцевого самоврядування.

Нагальноюпроблемою для багатьох українців є неналежний стан закладів освіти і медицини уїх населених пунктах. Забезпечення можливості місцевим радам використовуватинакопичені кошти на розвиток свого регіону дозволить у майбутньому вирішитивищезазначену проблему  зарахунок додаткового фінансування освіти і медицини

Внесення змін достатті 209 Земельного кодексу України зумовлене потребою врегулювання проблеминераціонального використання коштів органами місцевого самоврядування, а самерозміщення значних фінансових ресурсів головами відповідних рад на депозитах укомерційних банках та подальше непрозоре вільне використання нарахованихвідсотків. Причиною зловживань органів місцевого самоврядування є наявність вбюджетах достатньої кількості територіальних громад коштів, що надійшли впорядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарськоговиробництва, але, у зв’язку з відсутністю необхідності фінансування визначенихкодексом витрат, не використовуються для інших суспільно корисних цілей .

У зв’язку з цим я підготував та вніс на розгляд ВерховноїРади проект Закону «Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України(щодо встановлення додаткових напрямків використання коштів, які надходять упорядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарськоговиробництва)» (реєстраційний номер 4893-1).

Законопроект має на меті розширення напрямів використаннякоштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського ілісогосподарського виробництва, з метою забезпечення можливості місцевим радамвикористовувати ці кошти на експлуатацію дорожньої системи місцевого значення,будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг; будівництво,реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів охорони здоров’я, освіти, культури,що знаходяться у комунальній власності.

 

Останні записи