Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.07.2016, 16:13

Перемога громади Коцюбинського на проміжних виборах

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Це саме той випадок, коли за короткий час місцева громада зуміла розгледіти, хто є хто, і на проміжних виборах сформувати новий орган місцевого самоврядування, який віднині буде спроможний захистити територію Коцюбинського від зазіхань господарів інших нас

Селище Коцюбинське, що знаходиться під Києвом, за останніпів року стало об’єктом підвищеної уваги громадськості і навіть великоїполітики. Враховуючи надто привабливе розташування, цей населений пункт післяминулорічних місцевих виборів перетворився на арену запеклої боротьби міжтамтешніми активістами і представниками партії «Нові обличчя». Останні,отримавши більшість депутатських мандатів селищної ради (17 із 26) в жовтні2015-го, здійснили кілька спроб скинути голову місцевої ради Ольгу Матюшину,яку обрали не від «Нових облич». При цьому депутатів партії мера Ірпенянеодноразово звинувачували у спробах приєднати селище до самого Ірпеня з метоюзабудови лісових зон Коцюбинського. Нерівне протистояння призвело фактично доперевороту в місцевій раді, внаслідок чого Верховна Рада прийняла рішення проїї розпуск і оголошення позачергових виборів.

Перші результати голосування показують, що, незважаючи навикористаний адмінресурс, великі кошти на рекламу і піар за рахунок місцевогобюджету, «Новим обличчям» не вдалося підтвердити свою владу у селищідемократичним виборчим шляхом. Якщо на виборах пів року тому вони отримали 17мандатів, то тепер змогли здобути лише 11. Водночас активісти цього разузбільшили своє представництво з 4 до 10 місць (разом з головою ради Матюшиною –11 мандатів). Це саме той випадок, коли за короткий час місцева громада зуміларозгледіти, хто є хто, і на проміжних виборах сформувати новий орган місцевогосамоврядування, який віднині буде спроможний захистити територію Коцюбинськоговід зазіхань господарів інших населених пунктів. Цього разу громада провалилапідступний бізнес-план ірпінського міського голови з незаконного розширеннясвоєї вотчини за рахунок свого селища. 

Останні записи