Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.07.2016, 18:05

Розкол на старті

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Шкода, але доводиться констатувати невтішний факт: в новітній українській історії демократичні сили завжди виявлялися найменш консолідованими. Своєю чергою, найбільшу згуртованість демонстрували бізнес-корпорації з політичними вивісками на кшталт Партії ре

Довгоочікувана «партія Саакашвілі», нарешті, будестворена. Але замість однієї політичної сили з антикорупційною ідеологічноюплатформою суспільство отримає два різних партійних проекти.

 На жаль, вже наетапі формування в середовищі антикорупціонерів-єврооптимістів намітивсярозкол. Одну групу представляє Віктор Чумак, Давид Сакварелідзе і самСаакашвілі, іншу – депутати з журналістським минулим (Найєм, Лещенко) та лідер «Демальянсу»Василь Гацько. На публіку всі вони говорять про різні бачення організаційноїструктури майбутньої партії, принципів її утворення та подальшої роботи, однакнасправді причина розколу полягає в лідерських амбіціях організаторів новоїсили, а також в різних політичних цілях, які переслідують занадто різні учасникинібито єдиної ідеології. 

Шкода, але доводиться констатувати невтішний факт: вновітній українській історії демократичні сили завжди виявлялися найменшконсолідованими. Своєю чергою, найбільшу згуртованість демонструвалибізнес-корпорації з політичними вивісками на кшталт Партії регіонів. Ця тенденціяпродовжується дотепер і продовжуватиметься до того часу, поки головнимконсолідуючим чинником для політичної еліти будуть не бізнес-інтереси, адержавницькі пріоритети. Можливо, це звучить надто утопічно, але якщо утопія нестане реальністю, кінцем будь-якої революції буде перемога реваншистів.

 

Останні записи