Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.06.2016, 18:58

«Конкурс» на крісло народного депутат складає 54 особи

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Проміжна виборча кампанія показує, що в нинішніх умовах кожен голос у парламенті буквально на вагу золота, тож говорити про політичну стабільність в цій ситуації, на жаль, не доводиться.

ЦВК нарешті завершила реєстрацію кандидатів у народнідепутати України на проміжні вибори до Верховної Ради, що пройдуть вже меншеніж через місяць у 7 одномандатних округах. За підсумками реєстрації, на 7депутатських мандатів знайшлося аж 376 бажаючих (!), або 54 кандидата на однемісце в парламенті. При цьому абсолютним рекордсменом є 114 округ на Луганщині,де на майбутніх виборах змагатимуться 107 громадян.

Зрозуміло, що 90%, а той більше з офіційно зареєстрованих кандидатів – технічні претенденти на крісланардепів. Їх небувало велика кількість свідчить про те, що до кампанії залученодуже багато конкуруючих політичних сил і груп інтересів, які вже на початковійстадії виборчого процесу вдаються до брудних електоральних технологій. Відтак,політична боротьба в Україні досягає свого апогею, що яскраво проявляється увідкритій і санкціонованій боротьбі за владу на виборах. Виходячи з цього,складно уявити, яке торжество маніпуляцій очікує суспільство в разіповномасштабних дострокових виборів до Верховної Ради. З іншого боку, проміжнавиборча кампанія показує, що в нинішніх умовах кожен голос у парламентібуквально на вагу золота, тож говорити про політичну стабільність в ційситуації, на жаль, не доводиться.
Останні записи