Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2016, 19:57

Війна триватиме до тих пір, поки ми її не зупинемо

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Замість обговорення якихось політичних чвар, футбольних скандалів чи прав ЛГБТ-спільнот, маємо знову серйозно і остаточно обговорити план зупинення безглуздого насильства в нашій країні. Якщо й далі будемо втомлено ігнорувати проблему, війна тільки ускладн

Моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі знову публічновизнала, що з 13 червня на лінії зіткнення спалахнув новий виток насильства. Іпоки публіцисти, численні експерти і політологи вкотре глибоко аналізуютьпричини і наслідки чергової ескалації, фактично щодня на сході гинуть люди. Заофіційними даними Міноборони, лише з початку цього року на Донбасі загинулобільше 600 українських військових, і це не враховуючих жертви серед цивільногонаселення. Водночас показово, що, згідно з соцопитуваннями, більшість мешканцівДонбасу не розуміють, чому триває ця війна, яка офіційно називається перемир’ям.Очевидно, що це стосується не тільки донбасців.

Слід визнати: ми не просто зайшли у глухий кут в пошукуполітичного чи будь-якого іншого рішення проблеми. Все, що відбувається зараз,дедалі більше стає безглуздим. Ця війна остаточно втрачає сенс, продовжуючивбивати наших громадян. Тож попри те, що всім вже давно набридла тема іреальність війни, конфлікту, Мінських домовленостей і т.д., все суспільствосьогодні має зібратися з силами для того, щоб остаточно визначитися з нашимблизьким майбутнім у даному питанні. Цю місію не можна покладати ні на Європу,ні на Росію чи кого б то не було ще. Тиск і умови, які створюють для нас цізовнішні сили, можуть залишатися незмінними багато років, тому весь тягар поприйняттю складних рішень в тих умовах, які є зараз, мусимо прийняти саме ми.Сьогодні настала пора для справжньої загальної мобілізації населення, але не длявійни, а для спільного пошуку рішення, як її припинити, наскільки б складно цене було. Замість обговорення якихось політичних чвар, футбольних скандалів чиправ ЛГБТ-спільнот, маємо знову серйозно і остаточно обговорити план зупиненнябезглуздого насильства в нашій країні. Якщо й далі будемо втомлено ігноруватипроблему, війна тільки ускладнюватиме її вирішення в подальшому, паралельнозабираючи життя людей. 

Останні записи