Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.06.2016, 17:10

Передсмертні конвульсії судової системи

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Тільки за останній час українські суди вищих рівнів встигли прийняти низку рішень, які зайвий раз підтверджують: якщо реформу правосуддя не імплементувати терміново, ніяких реальних змін у суспільстві не буде.

Нещодавно український парламент ухвалив зміни доКонституції в частині реформи судової системи. Втілення законодавчих новацій вжиття дозволить повністю змінити одну з найбільш корумпованих гілок державноївлади в країні. Однак поки реформа набуває чинності, судова система увімкнуларежим самозбереження і реваншизму.

Тільки за останній час українські суди вищих рівніввстигли прийняти низку рішень, які зайвий раз підтверджують: якщо реформуправосуддя не імплементувати терміново, ніяких реальних змін у суспільстві небуде. Судді випускають на волю сепаратистів, чиновників-корупціонерів,злочинців режиму Януковича, поновлюють на посадах одіозних держслужбовців,прокурорів, інших суддів тощо. Наприклад, нещодавно Дніпровський райсуд Києваскасував розшук смотрящого часів Януковича Юрія Іванющенка, Вищий адмінсуд –рішення парламенту про розпуск Коцюбинської селищної ради, а сьогодніКонституційний Суд на закритому засіданні розглядає питання скасування нормзакону про люстрацію. Показово, що 6 суддів КСУ самі підпадають під дію цьогозакону. Саме вони були кишеньковими суддями попереднього глави держави, якіслухняно тлумачили Основний Закон так, як було потрібно Легітимному і йогокоманді. Тепер вони ж намагаються повернути право всім одіозним регіоналамобіймати високі посади ще й у виконавчій владі.

Очевидно, з урахуванням наявних тенденцій, нашим судамзалишилося немало-небагато – скасувати саму конституційну реформу в частиніправосуддя. Підставу можна сформулювати так: «Не відповідає інтересамбізнес-корпорації «Судова система України». 

Останні записи