Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.05.2016, 17:10

Команда одеського губернатора зловживає популізмом

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Хіба це порушення, коли мова йде всього лиш про кілька десятків мільйонів гривень?

Щоразу, коли оточення Міхеїла Саакашвілі опиняється вцентрі скандалів щодо незаконних оборудок або службових зловживань, аргументкоманди грузинського реформатора завжди один – це все відповідь влади на йогореформаторські подвиги, боротьбу з корупцією і шалену популярність всуспільстві. Наприклад, наприкінці минулого тижня правоохоронні органипроводили обшук у кабінеті помічника Саакашвілі, екс-Генконсула Грузії вУкраїні Теймураза Нішніанідзе, фонд якого незаконно отримав відшкодування ПДВ всумі 20 мільйонів гривень. Голова Одеської ОДА відразу ж назвав оперативнийзахід, в ході якого були виявлені докази незаконної діяльності його соратника,політичним переслідуванням. І справді, хіба це порушення, коли мова йде всьоголиш про кілька десятків мільйонів гривень?

Те ж саме стосується і протеже Саакашвілі, головиОдеської митниці Юлії Марушевської, яка за службову недбалість і порушеннязакону, на підставі об’єктивних фактів отримала кілька доган від ДФС і тут жепоквапилася заявити, що керівництво фіскальної служби просто шукає приводу їїпозбутися. Але якщо допитливий громадянин матиме бажання розібратися, хто в ційситуації правий, а хто виправдовується, то в публічному доступі можна знайти ізазначені догани, і переглянути офіційну статистику, яка розкриває реальні«досягнення» Марушевської на Одеській митниці, що демонструє далеко не передовірезультати в роботі.

Таких прикладів лише за останній час можна навестичимало. Тому хотілося б порадити губернатору Одещини популяризувати себе і своюкоманду не на критиці і звинуваченнях усіх довкола, а, передусім, на реальнихрезультатах своєї роботи. Не проводити по всій Україні антикорупційні форуми, ана практиці боротися з корупцією в Одеській області, не зводити роботукерівника регіональної митниці до щоденної публічної критики ДФС, адемонструвати високі показники в роботі митників, зрештою, не розповідатисвітовим медіа, як погано все в Україні, а бодай усунути корупційні схеми увласному ж оточенні.

І, насамкінець, один промовистий факт. За часвідчайдушної антикорупційної діяльності в Україні, згідно з офіційноюдекларацією про доходи, Саакашвілі став офіційним міліонером. Виявляється, бутиголовним антикорупціонером у нашій країні надзвичайно вигідно…

Останні записи