Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.05.2016, 12:49

Збройній місії ОБСЄ на Донбасі бути! Але...

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Керівництво ОБСЄ знайшло чудовий спосіб відмовити Україні у введенні озброєної місії на Донбас.

Керівництво Організації з безпеки і співробітництва вЄвропі нарешті визначилося щодо можливості відправки збройної місії зі своїхспівробітників на Донбас. Генсек організація сьогодні заявив, що ОБСЄ готованаправити на схід України озброєний контингент, який спільно з силамиукраїнської поліції гарантуватиме безпеку під час проведення виборів натимчасово окупованій території. Здавалося б, справу вирішено, та є одне «але».Європейці відправлять військову місію за умови, якщо на це погодиться Росія. Щож, блискучий спосіб дипломатично відмовитися надати реальні гарантії безпеки навиборах, на яких так наполягають ЄС і США. Адже російська сторона вженеодноразово заявляла, що проти подібних місій, а ватажки «ДНР/ЛНР» пообіцялинавіть розстрілювати «обеесешників» зі зброєю. Тож, очевидно, про військовумісію ОБСЄ на Донбасі можна забути. В цій ситуації офіційному Києву було бдоречно без еківоків відмовитися від проведення будь-яких виборів на окупованійтериторії, мотивувавши такий крок саме відсутністю належних гарантій безпеки.

Треба сказати, що вданому випадку вкрай непослідовно виглядає політика самої ОБСЄ, яка приймаєрішення не без врахування позиції Брюсселя. Якщо чекати згоди Росії на ті чиінші кроки і рішення, конфлікт на Донбасі неможливо вирішити взагалі. Це простонікчемна відповідь на агресивну поведінку Москви. 
Останні записи