Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.05.2016, 16:08

Закону про вибори на Донбасі ще немає, а протести вже почалися

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Замість гнівних масових протестів значно більше користі принесуть конкретні політичні пропозиції по вирішенню проблеми, в обговоренні яких має взяти участь все суспільство.

Сьогодні в центрі Києва пройшов кількатисячний маршучасників і прихильників батальйону «Азов». Акція була емоційною і видовищною:палаючі фаєри, окутаний густим чорним димом натовп, викрики патріотичних гасел,люди в козацькому вбранні з литаврами тощо. Мета заходу – не допустити проведеннявиборів на окупованому Донбасі, які учасники події розцінили як зраду.

Безумовно, війна на сході країни зачепила горем тисячіукраїнських сімей, і ті, хто втратив близьких і рідних в цьому протистоянні,нізащо не визнають політику будь-яких компромісів. Але якщо ми хочемозакінчення війни, а не її нескінченного продовження, то мусимо йти саме накомпроміси. Ті, хто називає вибори на Донбасі і подальші кроки по політичномуврегулюванні конфлікту здачею національних інтересів і плазуванням передМосквою, завжди забувають лише одне – запропонувати хоч якусь реальнуальтернативу, яка здатна покінчити з бойовими діями. Тому замість гнівнихмасових протестів значно більше користі принесуть конкретні політичніпропозиції по вирішенню проблеми, в обговоренні яких має взяти участь всесуспільство. Інші варіанти – це безлад в країні і подальша війна на Сході, щонавряд є кращою альтернативою виборам і мінським домовленостям загалом при всійїх недосконалості.  

Останні записи