Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.05.2016, 18:48

До Європи їде Містер Санкції

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Координатор політики економічних санкцій в уряді США Ден Фрід, якого в неформальних колах називають Містер Санкції, днями відвідав українську столицю, після чого відбув до країн-лідерів ЄС.

Координатор політики економічних санкцій в уряді США ДенФрід, якого в неформальних колах називають Містер Санкції, днями відвідавукраїнську столицю, після чого відбув до країн-лідерів ЄС. Час візиту невипадковий, адже невдовзі має відбутися зустріч лідерів G 7, апісля цього, в червні, Європейський Союз прийматиме рішення щодо продовженнясанкцій проти Росії. Очевидно, що завдання Фріда полягає у забезпеченніконсолідованої позиції, насамперед, провідних європейських держав у цьомупитанні.

Дещо раніше, під час свого офіційного візиту до Києва,помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд намагалася переконати українськувладу у необхідності провести вибори на Донбасі вже влітку цього року, анатомість обіцяла продовження антиросійських санкцій ще на 9 місяців. Більшетого, європейські і американські політики не втомлюються повторювати, щоекономічний тиск на Росію прямо залежить від виконання Україною Мінських угод.

Однак цього разу, схоже, Києву знову вдалося переконатиЗахід у неможливості проведення виборів на окупованій території найближчимчасом. Попри це, санкції, швидше за все будуть продовжені ще на 6 місяців, прощо свідчить і дипломатичний вояж Дена Фріда – прихильника пролонгації санаційноїполітики проти Кремля. Але, як завжди, довго радіти не доведеться: черезпівроку питання санкцій переглядатимуть знову. І, враховуючи те, що на Заходіпланують справжній прорив в україно-російському конфлікті вже до кінця року, Українамає винайти віртуозний спосіб переконання своїх партнерів у продовженніекономічних санкцій. Найбільш імовірно, що без серйозних політичних поступокзробити цього не вдасться. Питання лише в тому, чи готова українська влада ісуспільство до таких кроків. 

Останні записи