Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2016, 18:58

Основні завдання для нового генпрокурора

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Два місяці тому я скористався своїм конституційним правом та ініціював збір підписів народних депутатів на підтримку кандидатури Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України. Вчора Президент України призначив Юрія Луценка генеральним прокурором

Два місяці тому я скористався своїм конституційним правомта ініціював збір підписів народних депутатів на підтримку кандидатури ЮріяЛуценка на посаду генерального прокурора України. Вчора Президент Українипризначив Юрія Луценка генеральним прокурором України.

Два місяці тому я мотивував свої дії тим, що юридичнаосвіта і досвід роботи в органах прокуратури не є тією вимогою до генпрокурора,яка дозволить йому ефективно реформувати цю структуру і так само ефективнорозслідувати резонансні справи. Сьогодні настав час підтвердити ці припущенняна практиці.

Призначення Луценка обросло багатьма міфами і чутками,які нині є основним тлом для формування громадської думки. Це означає, що новийгенпрокурор повинен швидко і ефективно виконувати свої завдання, аби повернутидовіру суспільства. І розслідування злочинів проти Майдану чи справи Януковича,при всій важливості і символічності, очевидно, буде недостатньо. Для того, щоботримати кредит довіри, Луценку-генпрокурору необхідно зробити, як мінімум, двіречі: очистити прокуратуру від старих кадрів і боротися не лише проти людейбіглого екс-президента, а й притягувати до відповідальності діючихможновладців. Для всього цього є обмаль часу, тому вже зовсім скоро будезрозуміло, яку дорогу обрав новообраний генеральний прокурор України. Наразічекаємо і сподіваємось. 

Останні записи