Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.04.2016, 13:48

Парламент - не бюро з відновлення репутації

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Рішення визнати роботу Кабміну незадовільною парламент ухвалив більшістю голосів 16 лютого, після чого відправити уряд у відставку так і не вдалося. Однак вже сьогодні ця ухвала може бути скасована.

У Верховній Раді зареєстрованопроект постанови про скасування визнання роботи уряду Яценюка незадовільною.

Нагадаю, що рішення визнатироботу Кабміну незадовільною парламент ухвалив більшістю голосів 16 лютого,після чого відправити уряд у відставку так і не вдалося. Однак вже сьогодні цяухвала може бути скасована.

В кулуарах подейкують, що цебула одна з принципових вимог Арсенія Яценюка, без задоволення якої він би непогодився на добровільну відставку. Мотиви прем’єра тут зрозумілі – гарно піти,зберегти обличчя і т.д. Але як можна виправдати парламент, якщо той все жформально відмовиться від своєї попередньої оцінки? Адже подібні політичніманеври засвідчують одне: Верховна Рада – це бутафорія для політичних ігор, ане загальнопредставницький законодавчий орган. Бо якщо ми спростовуємонегативну оцінку, дану роботі уряду Яценюка, то навіщо відправляти чиннийКабмін у відставку? Виходить, для цього немає підстав, так як ми їх самівідміняємо.

Прикрість викликає вже самапостановка цієї політичної вистави, адже більшість із тих депутатів, якіпоставили уряду двійку 16 лютого, тепер голосуватимуть фактично за схваленняйого роботи. Після таких дій смішно навіть говорити про відновлення довірисуспільства до народних обранців.

Можливо, обурення з цьогоприводу виглядає наївним, оскільки й дитині зрозуміло, що мова йде про типовіполітичні ігри. Але якщо кожну політичну інтригу парламент обрамлятиме впостанову чи закон, то є всі шанси, що наступних виборів законодавці можуть недочекатися. Їх переобере вулиця у доступний їй спосіб. 

Останні записи