Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.04.2016, 13:53

Прокурори не допускають в систему "чужих"

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Вже давно пора зробити очевидний висновок: в українських реаліях зміни і реформи значно більше залежать від політичної волі, аніж від наявності дипломів закордонних університетів.

Як тільки ЮрійЛуценко публічно заявив про можливість свого призначення на посаду генеральногопрокурора, зашкарубла прокурорська система зреагувала миттєво.

Чотири заступникиШокіна, 29 керівників регіональних прокуратур та військових прокурорів написалиПрезиденту колективне звернення, в якому просять главу держави призначитигенпрокурором особу, яка має досвід роботи в органах прокуратури. Іншимисловами, прокурори хочуть бачити керівником відомства свою людину.

Такий переполох,однак, лише засвідчує необхідність протилежного. А саме, потрібно невідкладновнести зміни до законодавства, аби генпрокурором міг стати і політик безюридичної освіти і досвіду прокурської роботи, після чого призначити саме такулюдину – не з системи – на посаду очільника ГПУ. Вже давно пора зробитиочевидний висновок: в українських реаліях зміни і реформи значно більшезалежать від політичної волі, аніж від наявності дипломів закордоннихуніверситетів, іноземного громадянства і, тим більше, від стажу роботи вструктурі, яка в суспільстві асоціюється з корупцією, свавіллям і круговоюпорукою. 

Останні записи