Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.04.2016, 13:33

Ми б не врятувалися від Росії навіть з ядерною зброєю

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Як би не хотілося це визнавати, американці все ж мають рацію – ядерні боєголовки нас би не врятували.

Влада США – одного з гарантівсуверенітету України за Будапештським меморандумом – переконана, що наявністьядерної зброї не була гарантом територіальної цілісності нашої держави, а Київзробив правильний крок, відмовившись від ядерного арсеналу. Про це заявили вБілому домі під час перебування президента України в Сполучених Штатах.

Подібні твердження в багатьохіз нас викликають праведний гнів, адже, як показав досвід, у ХХІ століттінайнадійнішою гарантією суверенітету будь-якої держави залишається здатністьзахистити себе самотужки. Сьогодні ми добре розуміємо, що ядерна зброязахистила б Україну від російської агресії точно не гірше, ніж міжнародне правоі занепокоєність світових лідерів. Можливо, не найкращий, але яскравий томуприклад – Північна Корея, попри політичну і економічну маргінальність якої,жодна країна світу наразі не дозволить собі анексувати чи окупувати частину їїтериторії.

Але, як би не хотілося цевизнавати, американці все ж мають рацію – ядерні боєголовки нас би неврятували. Так само, як водневі, нейтронні чи будь-які інші. Так само, якрозвинена технологічна економіка і найкраща армія.

Насправді Росія окупувалаУкраїну ще задовго до початку реальних бойових дій. Майдан і АТО стали непочатком вторгнення РФ, а початком звільнення від багаторічної російськоїокупації.

 Історія знає тихі революції, які відбувалисябез крові, а Москва здійснила тиху окупацію України через повний контрольукраїнської влади, історичної пам’яті і символічної інфраструктури. Який сенсбуло мати ядерну зброю, коли країною правили тотально підвладні Кремлюмаріонетки? Ця влада повністю віддала сектор національної безпеки і оборони підуправління Москви, а Міноборони, Генштаб і СБУ були місцевими філіями ГРУ іКДБ. Тому, якби Київ і зберіг свій ядерний потенціал, ним все одно б фактичноуправляв Кремль. Жодна зброя, відтак, не здатна убезпечити країну від п’ятоїколони, зрадників і симпатій ворогу, які не покидають свідомість великоїчастини суспільства. Ми значно вразливіші перед Росією, ніж думаємо. І не тому,що в нас немає ядерного арсеналу, а через те, що «російському світу» в нас є нащо спиратися. 

Останні записи