Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2016, 12:02

Треба, щоб вирок Савченко був максимально суворим

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

За таких умов з’явиться реальний шанс повернути Надію Савченко в Україну вже найближчим часом.

Зрозуміло, що не слід чекатисенсації у вироку Надії Савченко. Історія не знає прикладів, коли на показовихсудилищах виносили м’які або взагалі виправдувальні вердикти. Можливо, цезвучить дещо парадоксально, але зараз бажано, аби російський суд задовольниввимогу прокурорів щодо ув’язнення Надії на 23 роки. Справа в тому, що післятакого рішення можна невідкладно починати процес обміну української льотчицівідповідно до Мінських угод. Але якщо суд раптом «зглянеться» і вирішитьув’язнити Савченко не на 23, а, наприклад, на 10 років, сторона обвинуваченняможе оскаржити таке рішення, що автоматично затягне процес ще на місяці. Зісвого боку, адвокати Надії вже неодноразово заявляли, що не подаватимутьапеляцію на рішення суду, яким би воно не було, так як розуміють, що це марно інавіть шкідливо. Однак, цілком можливо, що цю карту таки розіграє російськавлада, заблокувавши обмін Савченко на довгий час. В умовах, коли політичнілідери і світова громадськість помітно активізували свої зусилля на підтримкуполонянки, Кремль може демонстративно залишити її в СІЗО, аби у такий спосібпоказати, що заклики й переконання всього світу – не аргумент для Москви. Чимбільше уваги прикуто до цієї справи, тим більше у Путіна можливостейпродемонструвати свою силу.

 Відтак найважливіше зараз – аби ростовська Фемідане проявляла зайвої «гуманності», яка цього разу може коштувати українці життя.Якщо вирок буде максимально суворий, з’явиться реальний шанс повернути НадіюСавченко в Україну вже найближчим часом.

Останні записи