Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.03.2016, 14:31

Альтернативна програма модернізації України

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Фактично єдиним способом підвищення своєї популярності для нинішньої парламентської опозиції є знавісніла критика влади. Для систематичного нарощування рейтингів опозиціонерам не обов'язково розробляти закони, вносити пропозиції щодо реформ і, головне, не

Фактичноєдиним способом підвищення своєї популярності для нинішньої парламентськоїопозиції є знавісніла критика влади. Для систематичного нарощування рейтингів опозиціонерам необов'язково розробляти закони, вносити пропозиції щодо реформ і, головне, нетреба відповідати за діяльність парламенту. Досить одного - критикувати.

Це ізрозуміло, адже опозиційна риторика завжди привабливіша виборцю, ніж провладна,так було і буде завжди. Напевно , саме тому більшість учасників коаліції, в кінці кінців, віддали перевагу опозиційнійніші. Однак не слід забувати, що головне завдання будь-якої опозиції - некритика дій влади, а альтернативна програма суспільних перетворень, яка служитьпротивагою стратегії правлячої більшості і яку громадяни вибирають в разіневдачі останньої. Опозиційна програма повинна конкурувати з програмою влади ів цій конкуренції виявляти свої переваги.

До чогоя веду? Практично не проголосувавши за жоден дійсно важливий для країни закон іні разу не надавши суспільству власного бачення модернізації країни,представники опозиції в особі так званого «Опозиційного уряду» все-такипрезентували альтернативний план конституційних змін. Ключов а пропозицію останнього -перенесення столиці України з Києва до Канева. Немає жодних сумнівів, що цесаме те, чого зараз найбільше потребує країна. Подібний крок, безумовно,вирішить проблему реформ, економічної кризи і державного суверенітету України.Як на мене, зазначена пропозиція красномовно свідчить про реальний потенціалдеяких опозиційних реформаторів в питаннях практичного перетворення країни. Втакому випадку  краще вже просто критикувати. У багатьох цевиходить значно краще і професійніше, ніж пропонувати конкретні і реалістичніальтернативи чинним програмам - нехай не ідеальним, але дійсно життєздатним.

 

Останні записи