Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.02.2016, 18:03

Відкат до темних часів

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Сьогодні бажання покинути пост міністра економіки виявив один з кращих менеджерів чинного уряду Айварас Абромавичус. Головний мотив – корупція, «смотрящі», тиск і шалений спротив системи реформам.

Сьогодні бажання покинути пост міністраекономіки виявив один з кращих менеджерів чинного уряду Айварас Абромавичус.Головний мотив – корупція, «смотрящі», тиск і шалений спротив системи реформам.Відставка керівника МЕРТ, можливо, не була б такою резонансною, якби не сталакульмінацією в процесі добровільних і не зовсім добровільних відставок цілоїнизки ефективних урядовців Кабміну. Все це свідчить про одне: людей, які здатнірезультативно працювати, банально виштовхують старожили системи і колишніправила гри.

Однак найбільше пригнічує інше. По-перше, це тіальтернативи відставним міністрам, які стали предметом неабиякого резонансупісля публічного висвітлення імен кандидатів у ЗМІ. Фактично серед названихперсон майже ніхто не відповідає урядовим вакансіям з професійної точки зору.Тож виникає питання: який сенс переформатовувати Кабмін, якщо на місця компетентнихфахівців прийдуть далекі від справ політики? По-друге, просто вражає те, що вцій неприємній ситуації головним предметом занепокоєння для багатьох єможливість припинення зовнішньої підтримки України, насамперед, наданнякредитних траншів МВФ, адже в разі повної відставки уряду жодна міжнароднафінансова організація не фінансувати країну під чесне слово в.о. міністрів. Якна мене, зовнішні запозичення в наших умовах – це те, що має хвилювати всіх насв останню чергу. Головна проблема в тому, що ми переконали всіх іпересвідчилися самі – практично нічого не змінилося в країні з того часу,відколи саме за зміни люди пролили свою кров.  

Останні записи