Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.01.2016, 13:07

Недолуга хитрість

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Під час останнього засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську представники «ЛНР/ДНР» за пів години до завершення зустрічі представили учасникам переговорів свій варіант змін до Конституції України.

Під час останнього засідання політичноїпідгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську представники «ЛНР / ДНР» за пів години до завершення зустрічі представилиучасникам переговорів свій варіант змін до Конституції України.

Виходячи зі змісту цього «документу», можнастверджувати, що Мінським домовленостям настав кінець, хоч всі Західні політикиі продовжують переконувати, ніби альтернативи їм немає. Зокрема, уповноваженіпредставники сепаратистів вимагають надати їм гарантовані місця у ВерховнійРаді, право накладати вето на зовнішньополітичні та зовнішньоекономічніініціативи української влади, контроль над прикордонною службою на Донбасі, атакож виконати всі положення, передбачені законом про особливий порядок місцевогосамоврядування – надати окремим районам Донбасу власну прокуратуру, суди,народну міліцію та амністію бойовикам.

Очевидно, для того, щоб хоч якось компенсуватизахмарний рівень своїх вимог, так би мовити, втертися в довіру, ватажки псевдореспублік,безумовно, у співавторстві з Москвою вдалися до витонченого ідеологічноготрюку. В запропонованому тексті їх пропозицій Крим визнано… частиною України!

Що й говорити, розрахунок Кремля виглядаєстратегічно: якщо вже імітувати реінтеграцію Донбасу, то робити це традиційно –з акцентом на пропагандистській складовій. Адже визнання окупованого півостроваукраїнським з боку «ДНР / ЛНР» все одно нічого незмінить, але Києву мало б бути приємно. Мабуть, хитрість плану полягала в тому,що українська сторона так зрадіє формальній прихильності сепаратистів ідеїтериторіальної цілісності України, що всі інші умови проросійських бойовиківприйме беззастережно і відразу.

Однак сподівання були марними. Вимогивиявилися настільки абсурдними, що їх адекватному сприйняттю не допомогло бнавіть визнання Бандери героєм, Обами – другом, а Путіна – кривавим диктатором.

 

Останні записи