Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.01.2016, 12:30

"Поворот на Схід" не вдався

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

За підсумками минулого року товарообіг між Росією і Китаєм скоротився майже на третину (27,8%). Про це офіційно заявили в Головному митному управлінні КНР.

За підсумкамиминулого року товарообіг між Росією і Китаєм скоротився майже на третину(27,8%). Про це офіційно заявили в Головному митному управлінні КНР.
Експорт китайськихтоварів до Росії обвалився на 33 мільярди доларів, в той час як постачання російськоїпродукції до Китаю зменшилося на третину і принесло Москві на 32 мільярдидоларів менше, ніж позаторік.

При цьому китайськасторона стверджує, що в 2016-му році товарний оборот з Росією, швидше за все,впаде ще більше.

Таким чином,стратегія Путіна по переорієнтації економічних відносин із Заходу на Схід, якамала повністю компенсувати РФ розрив зв’язків з Європою та США і обіцялапринести росіянам процвітання і добробут, повністю провалена. Відтепер у Кремлянемає варіантів. Щоб врятуватися від економічного, а відтак і соціальногоколапсу в Росії, Путіну доведеться миритися із Заходом, аби той зняв чи хоча бпом’якшив санкції. А для цього Москва, як мінімум, повинна вивести війська зУкраїни і віддати Києву контроль над кордоном. Тому що б не говорив російськийпрезидент, його становище красномовно промовляє саме за себе. 
Останні записи