Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.11.2015, 12:47

Російське ембарго: що буде з українським виробником?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Ставлячи продовольчі обмеження для України, Росія тим самим стимулює нас використовувати можливості, які надаються Європою.

Росія в черговий разпригрозила ввести заборону на імпорт української продукції, якщо Україна приєднаєтьсядо Зони вільної торгівлі з ЄС. Звичайно,для нашої економіки це не пройде не поміченим. Україна і Росія завжди малиглибокі зв’язки в економічному секторі, тому повністю припинити контактивиявляється вкрай важко. Однак за останній час українські виробники зробили всеможливе, аби стати незалежними від російського ринку. Протягом останнього рокуйшла посилена робота над диверсифікацією збуту української продукції. Завдякизусиллям виробників та підтримці держави ми поступово переорієнтовуємо українськуекономіку. Якщо раніше абсолютно більша частка продовольчого експорту припадалана Росію, то наразі її доля складає всього близько 2%.

Україна має великіперспективи: наші товари користуються попитом у всьому світі. Звичайно, щобзайняти вагому нішу на європейському ринку, українським виробникам требапідвищувати якість власної продукції та отримувати необхідні сертифікати. Цедозволить безперешкодно поставляти українські товари в інші регіони світу.

Ставлячи продовольчі обмеженнядля України, Росія тим самим стимулює нас використовувати можливості, якінадаються Європою. У підсумку, ці обмеження позитивно позначаться на економіціУкраїни: врешті-решт якість нашої продукції буде зростати, а ринки збуту -розширюватимуться. Ми перестанемо бути залежними від непередбачуваних дій Росії,яка постійно змінює правила в залежності від власного настрою та амбіцій. 

Останні записи