Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.11.2015, 15:53

Черговий шедевр російської "аналітики"

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

В Росії знову вийшла чергова пропагандистська література - збірник під гучною назвою «Україна - це Росія».

В Росії знову вийшла черговапропагандистська література - збірник під гучною назвою «Україна - це Росія». Працювалинад даним «шедевром» світової літератури зовсім не аматори, як може здатися наперший погляд, а «аналітики» Російського інституту стратегічних досліджень. Завданнякниги, якщо вірити анотації, полягає у розвитку єдності «руського міра» таподоланні «українського регіоналізму». Зрозуміло, що незалежність України непросто не визнається. Автори щиро намагаються переконати майбутніх читачів, що нашаБатьківщина - це штучно створений проект, породжений вірусом «самозакоханого»регіоналізму «південноруської еліти». Звісно, причиною такої «самозакоханності»стали ліберальні та соціальні ідеї Заходу.

Поява подібної літератури в Росіївже не викликає подиву. Це не перша книга, в якій робляться спроби викреслитиУкраїну зі світової історії, українців зробити невдалим відгалуження «величного»російського народу, а Захід виставити головним винуватцем розпаду РадянськогоСоюзу. Але подібні книги виникають не на пустому місці. Вони - відображеннясвітосприйняття більшості росіян, які протягом не одного десятку років завдяки успішнійроботі пропагандистської машини жили ніби у паралельному всесвіті. Ця книга, які попередні, відображає реальну політику кремлівської влади, її сподівання таочікування. Як і минулого року, в Росії запевняють, що найбільш вірогіднимсценарієм для України є її неминучий саморозпад у найближчому майбутньому.

Звісно, прогнози подібнихросійських інституцій не можуть претендувати ні на об’єктивність, ні нааналітичність. Але гірше за все, що населення російської держави дійсно вірить втакі прогнози та із захопленням очікує розвалу України, сприймаючи кожну нашупоразку як власну перемогу.

 

Останні записи