Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2015, 16:48

Для чого Захарченко розповідає про покровителів з Москви?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Лідер донецьких терористів Олександр Захарченко в інтерв’ю одному з сепаратистських телеканалів заявив, що радник Путіна Владислав Сурков від самого початку допомагав ДНР у вирішенні різних питань.

Лідер донецьких терористів Олександр Захарченко вінтерв’ю одному з сепаратистських телеканалів заявив, що радник ПутінаВладислав Сурков від самого початку допомагав ДНР у вирішенні різних питань.

Власне, це одкровення навряд здивує когось в Україні,адже про керівництво провальними проектами «Новоросія», «ДНР» та «ЛНР» сіримкардиналом російського президента тут давно всім відомо. Водночас ватажкисепаратистів чи не вперше публічно визнають участь високопоставлених адептівКремля у створенні та підтримці псевдореспублік на сході України.

З одного боку, це ставить Москву в доволі незручнестановище, адже остання твердо наполягає на тому, що не бере участі у конфліктіна Донбасі. З іншої сторони, керівництво бойовиків, очевидно, не має іншоговиходу, окрім як прикриватися авторитетом високих покровителів.

Справа в тому, що новоросійська ейфорія населення Донбасуз часом неодмінно перетворюється на кошмар, в якому люди починають розуміти, щоними керують не місцеві захисники «руского міра», а примітивні бандити.Соціально-економічна і гуманітарна катастрофа на окупованих територіяхпришвидшує процес переходу ейфорії в істерію. В умовах стрімкої втратилегітимності, керівництво ДНР/ЛНР змушене демонструвати, що його підтримуєблизьке оточення самого Путіна! Подібний трюк має вселяти у місцевих жителівпереконання, що не все так погано, як є насправді, що Путін їх підтримує і,можливо, скоро забере в Росію. Ватажки бойовиків намагаються показати донбасцям,що вони не самі, за ними стоїть Москва, яка завжди  захистить їх від ненависних фашистів з Києва.Відтак, чим більше терористи прикриватимуться знаними іменами з кремлівськихкабінетів, тим гірше в них справи з підтримкою місцевого населення. 

Останні записи