Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.10.2015, 10:09

Залишаюся оптимістом

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Попри повільне просування реформ в Україні, сильну корупцію, падіння доходів населення, не можна не помітити суттєвого прогрес у багатьох напрямках державної політики.

Попри повільнепросування реформ в Україні, сильну корупцію, падіння доходів населення, неможна не помітити суттєвого прогрес у багатьох напрямках державної політики.

Безперечно, щоголовним досягненням стало збереження державності й цілісності України у межахзначної за масштабами території.

Іншим незаперечнимуспіхом влади і суспільства вважаю відродження української армії, яку фактичнодовелося будувати з нуля і завдяки якій стало можливим відверненняповномасштабної війни з переважаючим у багатьох відношеннях супротивником.

Серед позитивів йпоступова політична переорієнтація України на Захід, співпраця із міжнароднимипартнерами у побудові в Україні демократії європейського зразка та ліберальноїекономіки.

Черговим викликом ємасштабне оновлення еліт на місцевих виборах, завдяки чому, сподіваюся, довлади в орган и місцевого самоврядування зможуть прий ти люди, які відповідають викликам сучасності.

Вибори 25 жовтня особливіще й тому, що нова місцева громада в рамках реформи місцевого самоврядуваннямає отримати більше повноважень й фінансової самостійності.

Реформою будутьстворені умови для розвитку регіонів, а на центральному рівні стане можливим бачити в управлінні країни найменший населенийпункт.

Саме вибори, на мою думку,зможуть дати відповідь на ключове запитання: чи готові українці й надалі йтишляхом реформ, чи на зміну реформам має прийти популізм.

Останні записи