Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.03.2016, 23:28

Змінився порядок отримання витягів з ДЗК

Керуючий партнер ТОВ "ЮК "Альфа Лекс Консалтинг"

Зміни до життя «по-новому» не стоять на місці. Відтепер органи державної влади, органи місцевого самоврядування отримають доступ до Державного земельного кадастру і матимуть можливість користуватися інформацією Державного земельного кадастру при прийнятті

На засіданні Кабінету Міністрів прийнято постанову №205 від 21.03.2016 року "Деякі питання ведення Державного земельногокадастру".

Документом визначається порядок наданнябезпосереднього доступу до відомостей Державного земельного кадастру широкомуколу посадових осіб та фаховим спеціалістам.

Відтепер заінтересовані особи можуть самостійноотримувати необхідні відомості про об'єкти Державного земельного кадастру, йогокартографічну основу, відомості про земельні ділянки, їх власників такористувачів.

Крім того, постановою визначено за яким порядкомнадаватимуться витяги та інші документи з Державного земельного кадаструадміністраторами центрів надання адміністративних послуг та уповноваженимиособами виконавчих органів місцевого самоврядування, що сприятимедецентралізації.

Урядовим документом також запроваджується механізмнадання відомостей з Державного земельного кадастру з використанням можливостейІнтернету.

Відтепер адміністратори центрів з наданняадміністративних послуг будуть надавати відомості з державного земельногокадастру.

Тепервони мають наступні повноваження:

1.Здійснювати реєстрацію заяв про отриманнявідомостей з Державного земельного кадастру;

2.Проводити перевірку поданих їм на розгляддокументів;

3.Надавати відомості про земельні ділянки, витяги зДЗК (і ніби як планується можливість отримати витяг з ДЗК про земельну ділянкупо всій території України);

4.Оприлюднюватина сайті Держгеокадастру дані про реєстрацію заяви про надання відомостей зДЗК.
Останні записи